Bog

En torn i øjet

Af (
2009
)

Anmeldelse

En torn i øjet af Julie Hastrup

15 jun.09

Ny dansk heltinde - ansat ved Rigspolitiets rejsehold – er født i denne spændende og overbevisende danske krimidebut

”Hvorfor blev Anna Gudbergsen myrdet? Hvordan kunne en 22-årig pige udgøre så stor en fare? Mulighederne var talrige”
Der er mange spørgsmål, men heldigvis også svar på dem alle.

Julia Hastrup er journalist, hun har bl.a. arbejdet på TV2/Lorry og Danmarks Radio. Hun har boet hele sit liv I København, men er født i Ringkøbing, og netop Ringkøbing spiller en stor rolle i romanen.

Rebekka Holm er 35 år, single, hun er ansat ved Rigspolitiets Rejsehold som den eneste kvinde. Som ung forlod hun Ringkøbing efter nogle traumatiske oplevelser, så det er med nogen skepsis og blandede følelser, hun rejser til Ringkøbing for at bistå politiet med opklaringen af et meget brutalt mord.

Det er en 22-årig ung kvinde, Anna, som er blevet myrdet, og politiet i Ringkøbing er overbevist om, at de ved, hvem morderen er. Men Rebekka har sine tvivl, og hun får støtte af den lokale politibetjent Michael. Jo mere de graver i sagen, jo flere spørgsmål bliver der stillet, og efterhånden viser der sig mange lighedstegn med et mord, som blev begået 20 år tidligere, men som aldrig blev opklaret.

Samtidig med at Rebekka møder modstand hos det lokale politi, oplever hun, at fortiden indhenter hende. Det, der skete dengang hun var barn, kommer tættere på, og i bogstaveligste forstand falder både forsoningen med fortiden og opklaringen af forbrydelsen på plads i en flot finale.

’En torn i øjet’ er en vellykket, spændende og velskrevet kriminalroman med gode overbevisende personer. Der er, selvfølgelig havde jeg nær sagt, også noget om vore hovedpersoners privatliv, og deres gøren og laden ved siden af deres arbejde, og det er egentlig helt utrolig så meget dårlig mad og kold kaffe, de sætter til livs.

Julie Hastrup har fortalt, at hun han planlagt i hvert fald to romaner mere med Rebekka, og jeg glæder mig til at følge hende fremover – og måske også Michael?

Bogdetaljer

Forlag
Bazar
Faustnummer
27728987
Graphic
Nic Oxby
ISBN
9788776042400
Antal sider
343

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer