Bog

Saga. Vol. 6

Af (
2017
)

Anmeldelse

Saga. Vol. 6 af Brian K. Vaughan og Fiona Staples

12 jul.17
AfArne Larsen
Skribent

Den stort anlagte tegneseriesaga leverer fortsat fabelagtig suveræn underholdning i bedste Star Wars stil. Tegneseriekunst på højt plan.

Den flere gange prisbelønnede tegneserie for voksne er et perfekt eksempel på, at der stadig kan laves medrivende og interessante historier indenfor genren. Den lange saga er med sin blanding af fantasy og science fiction i et totalt syret univers med vilde personer og verdener fortsat en serie (Bind 7 udkommer på dansk til efteråret), der står som noget af det bedste i mange år. Underholdningen er i top, der er smæk for skillingen og Stables illustrationer er efterhånden næsten bedre end manuskriftet.

Historien foregår i skyggen af en endeløs galaktisk krig mellem planeten Landfall og dens nærliggende måne Wreath. Landfall er en planet fyldt med teknologi og beboet af avancerede skabninger med vinger, mens Wreath er fyldt med magi og trolddom, og dens beboere er gedelignende krigere.

Marko og Alana kommer fra hver deres verden, men på trods af alle forskelligheder er de blevet forelskede, og Alana har nu født deres fælles barn, som har fået navnet Hazel. Hazel og hendes farmor er sluppet fri fra oprørsrobotten Dengo, og de to er nu kommet til et interneringscenter på Landfall, hvor Hazel skal starte i børnehave.
Marko og Hazel er nu igen sammen, og de leder desperat efter spor på, hvor Hazel kan være. I deres forsøg på at finde ledetråde tager de kontakt til ærkefjenden Prins Robot IV.
Samtidig er to journalister på sporet af Hazel og Marko, og den gode historie, der ligger i deres umulige og forbudte kærlighed,

Den samlede serie, som man bestemt er nødt til at læse i den rigtige rækkefølge og egentlig også genlæse for hvert nyt bind, er på alle måder både kompleks og lidt forvirrende, men forfatterparret har fint styr på det overordnede plot.Underholdende er det i hvert fald, og selvom man undervejs skal holde tungen lige i munden for at kunne følge med, hjælper de mange fremragende illustrationer fint med til at gøre indholdet fordøjeligt. Med til at hæve historien op over den banale underholdning er også de mange fint beskrevne personer, som bestemt ikke er endimensionelle helte.

Bogdetaljer

Forlag
G. Floy Studio
ISBN
978-87-93576-01-8

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser