Bog

Wolverine : Logan

Af (
2014
)

Anmeldelse

Wolverine Logan af Brian K. Vaughan og Eduardo Risso

09 jul.14
AfArne Larsen
Skribent

Wolverine er mutant og en af de mest populære figurer blandt supetheltene X-men. Denne intense og smukke lille miniserie skildrer en hidtil ukendt episode i heltens lange liv.

Historien foregår under Anden Verdenskrig. Den unge korporal Logan fra de canadiske faldskærmstropper bliver taget til fange af japanerne og ført til en berygtet fangelejr. Sammen med en medfange ved navn Warren, som tilsyneladende er udødelig, dræber Logan sine fangevogtere og undslipper. Under flugten møder han og Warren en smuk, ung japansk kvinde, Atsuka. Warren, som hader alt japansk, forsøger at dræbe kvinden, men jages væk af Logan. Atsuko tager Logan med til sit hjem i Hiroshima, men den sindssyge Warren følger efter dem og går igen til angreb. Atsuko bliver dræbt, og efter en intens kamp ser det ud til, at Logan også må miste livet, da de to mænd pludselig bliver opslugt af ilden fra den amerikanske atombombe. Logan, som jo har en evne til at helbrede sig selv, forlader det inferno, som bomben har efterladt. Nu mange år senere vender Logan tilbage til stedet og til et sidste opgør med den udødelige Warren.

Jeg vil med det samme indrømme, at X-men og især Wolverine altid har været mine yndlingsfigurer blandt alle tegneserierne, og det er der mange grunde til:

X-men har naturligvis alle de fascinerende personer, alle de spændende historier, superskurke og fremmede verdener, der skal til, men dertil kommer, at især Wolverine bagved hans særlige superkræfter optræder såre menneskeligt. I alle historierne har han altid hadet sine kræfter og ledt efter sin fortid, og specielt hans sortsyn og ofte sarkastiske tilgang til livet og omverdenen er særdeles forfriskende.

Dette nye album er dog lidt skuffende, og selvom både tekst og tegninger er fint håndværk – især er Rissos eksplosive og sine steder særdeles smukke billeder fin tegneseriekunst, så virker historien ærlig talt noget tyndbenet, og hvis man skulle være særdeles kritisk så også en lille smule overflødig. Når det så er sagt, er den lidt deprimerende og melankolske historie dog et udmærket forsøg på at føje endnu en byggeklods til beskrivelsen af en særdeles interessant superhelt, og ham kan man vel ikke få for meget af?

Bogdetaljer

Forlag
G. Floy Studio
Oversætter
Tue Gaston
Faustnummer
51136799
Graphic
Eduardo Risso
ISBN
9788791630804
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser