Bog

Saga: Vol 4

Af (
2016
)

Anmeldelse

Saga. Vol. 4 af Brian K. Vaughan og Fiona Staples

22 jun.16

Den stort anlagte tegneseriesaga fortsætter med uformindsket kraft. Den kulørte og meget intrigante handling får tilføjet endnu flere dimensioner. Tegneseriekunst på højt plan.

Bortset fra nogle få og spredte Graphic Novels udkommer der ikke ret mange deciderede tegneserier for voksne i disse år. Denne prisbelønnede tegneserie er dog undtagelsen, der bekræfter reglen. Sagaen er et overbevisende bevis på, at der stadig kan laves gode og ordentlige historier inden for genren. Den samlede historie i bedste ’space opera stil’ med blandinger af fantasy og science fiction bringer minder tilbage til de gode gamle tegneserier fra 1980’erne, hvor serier som ’John Difool’ og ’Metabaronernes kaste’ er de titler, der kommer tættest på. Ud over nostalgien for tegneseriefreaks så er der tale om knaldgod underholdning med fuld fart over feltet.

Historien foregår i skyggen af en endeløs galaktisk krig mellem planeten Landfall og dens nærliggende måne Wreath. Landfall er en planet fyldt med teknologi, beboet af avancerede skabninger med vinger, mens Wreath er fyldt med magi og trolddom, og dens beboere er gedelignende krigere. Marko og Alana kommer fra hver deres verden, men på trods af alle forskelligheder er de blevet forelskede, og Alana har født deres fælles barn, som har fået navnet Hazel. På deres flugt fra deres evige forfølgere fra begge planeter er den lille familie kommet til planeten Gardenia, hvor de omsider synes at kunne finde lidt fred og ro. Marko er hjemmegående husfar for den hastigt voksende Hazel, mens Alana sørger for økonomien ved at optræde som skuespiller i et TV-show.Alt synes idyl, men det knager i den lille familie. Marko føler sig forbigået, og Alana begynder at tage stoffer for at kunne klare presset i sceneverdenen. Deres hemmelige identitet synes også truet. Flere af deres forfølgere og en morderisk kidnapper er på vej til Gardenia.

Den indviklede historie kan synes at være for meget af det gode, men det ikke alene holder, det fungerer også fremragende. Vaughan har stadig fint styr på sin historie, og Staples supplerer på bedste vis med flotte og uddybende billeder. Ud over den elementært spændende historie med drama, romantisk og aktion i lange baner får dette bind plads til lidt menneskelig psykologi om børnefamilier og forældrenes kærlighedsliv. Seriens mange interessante bipersoner er ikke så fremtrædende i dette bind, men på engelsk er der allerede udgivet mange flere bind, så de skal nok komme på banen igen.

Bogdetaljer

Secondary title
Saga; 4
Forlag
G. Floy Studio
Oversætter
Steffen Rayburn-Maarup
Faustnummer
52384923
Graphic
Fiona Staples
ISBN
97887916309771
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer