Bog

Miraklernes nat

Af (
2017
)

Anmeldelse

Miraklernes nat af A. J. Kazinski

01 dec.17

Miraklernes nat er den hidtil bedste i serien om Niels Bentzon. Spændende, tempofyldt og rørende.

Personerne i krimien står så klart og tydeligt, at man næsten glemmer, at de er fiktive og ikke virkelige mennesker. Jeg siger det rent ud, jeg er faktisk lidt forelsket i Niels Bentzon. Men det er nu ikke kun hovedpersonen, der skinner igennem, det gør alle karaktererne. Derudover er handlingen medrivende og noget anderledes end i andre krimier, og det kan jeg virkelig godt lide. Der er ligesom en dybde i bøgerne om Niels Bentzon, som godt kan mangle i mange andre krimiserier.

Som tidligere hjælper Hannah, Niels kræftsyge kone, med opklaringen af nogle makabre mord i København. Hun er på jagt efter et mirakel, og på denne rejse kommer hun til Jerusalem og finder spor, der kan hjælpe med opklaringen. Det viser sig dog at Niels, der ikke vil viderebringe Hannahs oplysninger, og derfor tager alene på jagt efter morderen, ender i en endog yderst farlig situation.

Bøgerne, og det gælder også dette 5. bind, handler en del om Niels og Hannahs privatliv, og selvom jeg andre gange synes, det bliver for meget og tager fokus væk fra krimidelen, er det ingenlunde tilfældet her. Det gør dem i den grad nærværende, og det er noget af det, der gør serien lige lidt bedre end så mange andre gode krimier. Der spilles på læserens følelser, men det bliver aldrig for meget og for sentimentalt. Det passer perfekt ind i handlingsforløbet, og det er med til at gøre bøgerne til mere end bare krimier. På trods af det ind imellem både tunge og uhyggelige indhold, er sproget flydende, og især i den del, hvor man følger Hannah, er meget poetisk og flot. Krimierne i serien er alle meget velskrevne og en ren fornøjelse at læse.

Jeg vil anbefale serien til alle krimilæsere, men også til de læsere, der er glade for en rigtig god historie. Jeg vil på det kraftigste anbefale at bøgerne læses i den rigtig rækkefølge: ’Den sidste gode mand’, ’Søvnen og døden’, ’Den genfødte morder’, ’Drømmetyderens død’ og ’Miraklernes nat’. Rigtig god fornøjelse.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
53578098
ISBN
9788740031836
Antal sider
379

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer