Bog

Kvinden med dødsmasken

Af (
2019
)

Anmeldelse

Kvinden med dødsmasken af Mads Peder Nordbo

13 dec.19

Tredje bind af Mads Peder Nordbos suveræne arktiske trilogi afrundes på fornemste vis. Forfatteren demonstrerer stort kendskab og kærlighed til Grønland.

For år tilbage rejste hovedpersonen, journalisten Matthew Cave, til Grønland, efter at han mistede sin kone og sit ufødte barn i en tragisk ulykke. Han er nu journalist på nyhedsredaktionen i Nuuk, men savner sin kone rigtig meget. I forbindelse med sit arbejde har Matthew tidligere samarbejdet med politiet, og da en mand efterlades i en dyb brønd, så han dør af kulde, bliver det starten på en række mord, hvor efterforskningen tyder på, at gerningsmanden er en kvinde, som har været død i over et halvt år. Måske er det en Qivittoq, der står bag, en skabning, hvis eneste mål er hævn. Da Matthew en morgen vågner op indsmurt i blod, må han indse, at han nu selv er både mistænkt og jaget vildt .

Historien er en fortsættelse til de to første bind i, som bla. handlede om seksuel misbrug af mindreårige og hemmelige eksperimenter på Thulebasen. Her i afslutningen på serien hører vi ydermere om nogle af de særlige elementer, der er en del af den grønlandske kultur, men også om den politiske bevågenhed, der er fra store og magtfulde nationer.

Forfatterens beskrivelser er særdeles levende, og man kan virkeligt fornemme hans kærlighed til og fascination af både mennesker, natur og kultur på Grønland. Hans beskrivelser af livet i de små bygder er både kærlige og ærlige. Hvis man godt kan lide at læse samfundskritiske krimier, der foregår i en helt anderledes kontekst, med beskrivelser af mennesker og natur, er denne trilogi et virkelig godt bud.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
46939891
ISBN
9788740050813
Antal sider
334

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer