Bog

Kurt Kurér

Af (
2012
)

Anmeldelse

Kurt kurér af Erlend Loe

06 feb.12

Norge står på den anden ende: En konflikt mellem nord og syd er i gang, oprørslederen puster til ilden.

Kurt kurér bliver pålagt en stor opgave. Han skal bringe et brev fra kongen sikkert fra Sydnorge til Nordnorge, hvor der ligger en vigtig havn. Her har en oprører ved navn Hektor Hellføkk samlet en hær, for at tage kampen op mod Sydnorge, da han mener det er på tide, at Nordnorge får del af de goder man har sydpå.

Kurt kurér er Loes femte bog om Kurt, De øvrige er udgivet som billedbøger, som jo er en ganske anden målgruppe. Målgruppen for denne bog er fra 6-99 år.

Loe er som sædvanlig god til at lave personbeskrivelser, hvor man kommer helt ind bagved og ser hvad personen føler og tænker, her altså Kurt kurér. Han er et sympatisk menneske som gerne vil noget andet og mere her i verden end blot at være truckfører. Han får virkelig kamp til stregen, da han løber ind i en masse uforudsigelige og skøre hændelser.

Som sædvanlig er det også nogle sjove personligheder vi bliver præsenteret for, f.eks. kvinden med de store briller, som han straks føler sig tiltrukket af. Man er jo aldrig i tvivl om hvor Loes sympati ligger, hvem er de gode og de onde. Også denne gang kredser Loe om temaer som mobning, kønsforskelle og ikke mindst trafikplanlægning.

På trods af at der er gode ting at sige om ’Kurt kurér’, synes jeg at historien denne gang er for langt ude og ville have haft større læserskare med en yngre målgruppe. Den er meget fjollet og sine steder aldeles urealistisk, når jeg sammenligner med de øvrige romaner, Loe har begået. Desværre må jeg give den 3 ud af fem stjerner, fordi den netop er så langt ude, at den ikke engang er sjov. Retfærdigvis skal det siges, at nogle få karakterer er sjove og trækker læsningen op. Desuden er ’Kurt kurér’ illustreret med små tegninger af Kim Hjorthøy.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Susanne Vebel
Faustnummer
29158673
Graphic
Bettina Kjærulff-Schmidt
ISBN
9788702112177
Antal sider
267

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer