Bog

I en tør tid

Af (
2003
)

Anmeldelse

I en tør tid af Peter Robinson

15 mar.04
Skribent

En dreng leger i et udtørret vandreservoir og finder skelettet af en ung kvinde. Kriminalkommissær Alan Banks sættes på sagen i denne første oversatte krimi af Peter Robinson.

"I en tør tid" er første titel på dansk af krimiforfatteren Peter Robinson. Han har skrevet adskillige krimier på engelsk.

Efter en tørkeperiode dukker en hidtil oversvømmet landsby op i et nu udtørret vandreservoir. Landsbyen Hobbs End i Yorkshire blev oversvømmet i 1953, men er nu tørlagt. En dreng leger i de spøgelsesagtige gamle huse, falder i et hul og lander i et skelet! Politiets teknikere undersøger skelettet og finder frem til, at det er en ung kvinde, der er blevet kvalt og stukket ned. Det er sandsynligvis sket i 1943-44. Politiet går i gang med efterforskningen - et mord forældes aldrig.

Kriminalkommissær Alan Banks sættes på sagen. Han er en af de sædvanlige efterforskere i kriminalroman-verdenen: midaldrende, enspænder, desillusioneret. Konen har for nylig forladt ham, og han har problemer med sine børn. Hans karakteristiske egenskab er nysgerrighed, og det får han brug for i denne sag, der rent efterforskningsmæssigt starter på bar bund.

Banks kommer til at arbejde sammen med en lokal betjent, Annie Cabbot. De er begge frie fugle, egenrådige, men de kommer til at arbejde godt sammen. De går i gang med en grundig efterforskning i arkiverne for at opspore tidligere beboere, som de kan interviewe for at finde frem til, hvad der er sket.

Samtidig med makkerparrets efterforskning beskriver en jeg-fortæller livet i Hobbs End under krigen. Disse indslag giver et godt billede af, hvordan dagligdagen og livet var i England under krigen. Og selvfølgelig er det et dramatisk fif, at læseren er et skridt foran politifolkene!

Til sidst lykkes det at rede trådene ud og få sagen opklaret. Det bedste ved bogen er skildringen af krigstidens England, men det er også en udmærket kriminalroman.

Oversætterens navn er ikke angivet - og oversættelsen er desværre ikke helt god.

Rosenkilde, 2003. 391 sider. Kr. 348,-

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med Alan Banks ; 1
Forlag
Rosenkilde
Faustnummer
24767256
ISBN
9788791303067
Antal sider
391

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer