Bog

Hasse får et liv

Af (
2020
)

Anmeldelse

Hasse får et liv Palle Sigsgaard og Jens-Andreas D. Elkjær

07 jul.20

Humoristisk og finurlig tegneserie om en eksistentiel midtvejskrise. For læsere, der tør kigge med.

De fleste af os har tænkt over, hvordan vores liv kunne se ud, hvis vi gjorde noget helt andet. Tanker, der også eksisterer hos de mennesker, hvis liv umiddelbart ser nemt ud, som bogens hovedperson Hasse. Han er digter og bor i en dejlig lejlighed med masser af bøger. Nogen dage sidder han på bodega, drikker øl og ryger cigaretter med sin ven Klaus, mens de kommenterer dem, der går forbi.

Hasse har lidt ondt af Klaus, som han mener går glip af mange gode ting, fordi han ikke ser dem. Hasse føler sig nemlig selv tynget af sit monotone liv i byen samtidig med, at han har en mindre skriveblokade. Han beslutter derfor at flygte ud i skoven. Han ønsker i højere grad at være herre i eget liv.

Det første Hasse gør, da han kommer til den helt rigtige lysning inde i skoven, er at få plantet sin cannabis. Men livet i vildmarken er på ingen måde, hvad han troede. Den første aften må han fjerne en ordentligt bunke flåter fra sit ene ben, og vejret er også noget af en udfordring. Alligevel forsøger han sig som samler og forsørger sig selv. I sit nye liv møder han nye og meget forskellige mennesker, der alle får betydning for ham i hans videre tilværelse. Måske skal Hasse slet ikke bo afsondret ude i skoven, men blot lære noget om sig selv og livet, mens han tilbringer tid i eget selskab.

'Hasse får et liv' er en beskrivelse af en eksistentiel midtvejskrise, hvor hovedpersonen betragter livet, der går forbi. Han betragter verden fra distanceren med et nøgternt og lettere humoristisk blik på sig selv. Tematikken om længslen efter noget, vi ikke helt kan sætte ord på, minder mig om en anden grafisk roman, Fernweh, som dog ikke indeholder den gode humor, man møder med Hasse.

Forfatteren Palle Sigsgaard har tidligere udgivet digtsamlingen Glitrende støv danser. llustrator Jens-Andreas D. Elkjær har føjet finurlige og interessante detaljer til den fine historie. 

Bogdetaljer

Forlag
Basilisk
Graphic
Jens-Andreas D. Elkjær
ISBN
978-87-93077-64-5
Antal sider
71

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer