Bog

Slået hjem

Af (
2024
)

Anmeldelse

Slået hjem

06 mar.24

Skøn og finurlig krisekomedie om at rejse sig, når man bliver slået hjem midt i livet.

46-årige Luna er slået hjem i mere end en forstand. Manden har fundet en anden, forholdet til teenagedatteren er kompliceret og af nød må Luna vende hjem til fødebyen i provinsen og forsøge at stable en ny tilværelse på benene. 'Slået hjem' er en lun og underholdende fortælling om midtvejskriser, kærlighed, selvbedrag og nye ståsteder.

Luna havde det hele: ægteskab med en succesrig mand, et stort hus nord for København, lækkerhed og en slank figur, livsstilsblog og kropsterapeut. Men med ét rives tæppet væk under hendes velpolerede tilværelse, da manden har fundet en anden og vil skilles. Af nød må Luna vende hjem til fødeegnen i den fiktive provinsby Svendslev, hvor moren arbejder i en genbrugsbutik. Forholdet til moren har aldrig været tæt, for moren går mere op i støvsugning end at snakke om tingene.

Luna lejer sig ind i et lille skævt hus og får job som lokalreporter på avisen. Når hun skal ud på reportage for at dække ”spændende” indslag som konkurrencen i Brunsvigerens dag, gymnastikopvisning og tyveri i vejboden, må hun tvinge sig op på lokalavisens blå scooter. Snart er der ikke mere tilbage i krukken med den dyre ansigtscreme, og hvor længe kan Luna afvise den bageglade kollegas kager, når hun prøver at undgå gluten?

Det er ikke let at være Luna, og den nye tilværelse står i skarp kontrast til hendes tidligere liv. Hun forsøger af al magt at holde fast i forestillingen om sig selv og holde facaden på de opstillede glitrende fotos på Instagram. På datterens efterskole møder hun forretningsmanden Mads fra København og begynder at date ham, når han ellers lige har tid til at svare på hendes sms’er og ses. Gennem hendes elskede lille hund Victor møder hun dyrlægen Joan, som tvinger hende med ud at vinterbade. Der er også enkemanden og ejeren af Din tøjmand, Anders N, som altid har været hemmeligt forelsket i Luna.

På avisen begynder Luna at skrive om lokale menneskers livshistorier og vise en dybere eller anden side af dem. Herigennem møder hun den enarmede Bente med GarageShoppen fuld af hjemmestrikket sæsonpynt, Anders med Danmarks mindste swingerklub og forsøger at støtte den storbagende kollega Anita med dårligt selvværd. Mødet med disse helt almindelige mennesker, der står ved sig selv, bliver en øjenåbner for Luna og starten på en helingsproces.

Luna er et godt stykke tid en irriterende type (og forholdet til hendes hund ligeså), hvilket helt sikkert har været Karin Heurlins hensigt. Luna vinder heldigvis ved nærmere bekendtskab, efterhånden som hun begynder at finde sig selv og sine ægte værdier. 'Slået hjem' byder på masser af hjertevarme, romantik og almindelige mennesker i provinsen. Selvom læseoplevelsen er som at suse afsted på en blå scooter i medvind af feel good, så er der kød på fortællingen i skildringen af det at komme gennem en livskrise. 

Bogdetaljer

Forlag
Grønningen 1
Faustnummer
137796759
ISBN
9788773391969
Antal sider
392

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer