Bog

Harry Potter og Hemmelighedernes kammer - Illustreret udgave

Af (
2016
)

Anmeldelse

Harry Potter og Hemmelighedernes kammer af J.K. Rowling

11 okt.16

Jim Kay har fået endnu mere hold på universet, og det er ikke til at vente på næste bind af dette mageløse samlerobjekt, der giver nyt liv til den velkendte historie.

Jim Kay kendes blandt andet for sine fantastiske illustrationer til Patrick Ness’ ’Monster’, og han er omhyggeligt udvalgt til at illustrere alle syv bind i historien om troldmandslærlingen Harry Potter.

Det er meningen, at der skal komme et nyt bind hvert år. Disse udgaver er svære at holde fingrene fra alene i kraft af glæden ved at eje et smukt kunstværk. Desuden betyder illustrationerne at selve historien har fået nyt liv og kan ramme et langt yngre publikum.

Historien er velkendt for de fleste. I det andet bind vender Harry tilbage til Hogwarts efter en forfærdelig sommer hos familien Dursley. Gensynet med vennerne Ron og Hermione skubber dog hurtigt alt det triste i baggrunden, og Harry falder igen ind i skolens daglige undervisning og rutiner, men noget forfærdeligt er på vej. Nogen har lukket op til det såkaldte ”Hemmelighedernes Kammer”, og et gruopvækkende uhyre er sat fri.

Der er intet dårligt at sige om dette pragtvært, som med over 100 nye illustrationer er blevet en enestående kunstbog. Der er ikke ret mange hvide sider i bogen, overalt er der små og store illustrationer suppleret med superflotte både hel- og dobbeltsidede billeder, som hver og en ville fungerede på smukkeste vis som plakater.

Bogen er naturligvis tykkere, fordi den oprindelige historie var det, men alligevel virker det også som om denne udgave er endnu bedre end den første af de illustrerede udgaver. Jim Kay har tydeligvis fået endnu mere hold på både personer, figurer og landskaber, og jeg kan næsten ikke vente til tredje bind af dette mageløse samlerobjekt.

Bogdetaljer

Secondary title
Harry Potter Illustreret 2
Forlag
Gyldendal
Oversætter
Hanna Lützen
Faustnummer
52652219
Graphic
Jim Kay
ISBN
9788702204681
Antal sider
260

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer