Bog

Genfærdets anatomi

Af (
2011
)

Anmeldelse

Genfærdets anatomi af Andrew Taylor

23 maj.11

Konturerne af en død kvinde anes i genfærdet – et genfærd med en anatomi!

Andrew Taylor er atter i fin form i denne gyser fra Cambridge i 1700-tallet.

På Jerusalem College foregår mange mystiske hændelser som bliver ved gennem hele bogen. Læseren får et fascinerende billede af en forsvunden universitetsverden hvor de personlige intriger fylder mere end forelæsninger og studier.

Den fallerede forlagsboghandler Holdsworth påtager sig en opgave for universitetets mæcen, en rig kvinde fra London. Hendes søn er blevet syg i hovedet efter at have set genfærdet af en kvinde, som er død for nylig.

Han er taget i forvaring, og hun ønsker nu at få rede på hvad som er hændt, og især ønsker hun at sønnen bliver taget med hjem.

Holdsworth drager af sted, og snart er han hvirvlet ind i begivenheder som han har svært ved at overskue: Universitetsverdenen er ham helt fremmed.

Der føres samtaler, der afholdes visitter og drikkes the, og efterhånden afdækkes den ene uhyrlighed efter den anden. Mændenes kyniske handlinger afsløres, og Holdsworth indser at sagen nok ikke vil være nem at løse.

Heldigvis er han en handlingens mand og samtidig høj og flot!

Cherchez-la-femme: rektors kone, Elinor, viser sig at have den endelige nøgle, og da Holdsworth tillige nærer varme følelser for hende, er der heldigvis også lidt glamour at mæske sig med.

Plottet og gyser-emnet er noget udvandet, men man er storartet underholdt, ligesom man bliver lidt klogere på den parykklædte universitetsverden hvor kvinder og tjenestefolk ikke er fuldgyldige medlemmer af den menneskelige race.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Ib Poulsen
Faustnummer
28756712
Graphic
Joyce Grosswiler
ISBN
9788779558281
Antal sider
382

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer