Bog

Finder sted

Af (
1998
)

Anmeldelse

Finder sted af Svend Åge Madsen

01 maj.99
Skribent

Da Kaare bliver udskrevet fra hospitalet, står der en kvinde udenfor, som vil pålægge ham en opgave.

Svend Åge Madsen er som sædvanlig ikke helt let at læse, men har man med koncentration klaret sig igennem bogens første tredjedel, er man fortabt og fuldstændig indfanget i det madsenske univers.

Hovedpersonen Kaare har ikke haft det let efter sin skilsmisse og prøver på et tidspunkt at begå selvmord. Det lykkes ikke, (han fortryder i tide, men indlægges i stedet), og romanen starter, da han udskrives fra hospitalet.

Kaare kontaktes af en ukendt kvinde, der tilbyder ham penge for at han lader sig skygge. Han accepterer, da han ikke har andet at foretage sig, og kaster sig med ildhu ud i bestræbelserne på at holde forfølgerne beskæftiget. Da århus bliver uinteressant rejser han (og forfølgeren) til Madeira, hvor han i en lille landsby hvirvles ind i både mord, telepatiske oplevelser og forelskelse. Langsomt optrævles Kaares og hans omgivelsers dramatiske fortid, og det hele falder på plads i bogens lykkelige slutning.

Ved bogens udgivelse kaldte en anmelder den en spirituel thriller. Det er efter min mening at tage munden lidt for fuld, men spændende er romanen. Læs den selv, for det er en bog, der skal opleves på egen hånd. For meget forkendskab tror jeg, ødelægger oplevelsen.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
22254782
ISBN
9788700351523
Antal sider
243

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser