Bog

Et liv som dit

Af (
2023
)

Anmeldelse

Et liv som dit

20 apr.23

Novelle om teenagepigerne Fleur og Emma, der burde have været de allerbedste veninder, men ikke er det. 

12- årige Fleur skal sove hos Emma S. og de glæder sig begge to, selvom Fleur godt ved, at hun ikke er Emmas bedste veninde. Emma bor i et smukt hus, som dufter af mynte, og hvor der er lyst som i en elverbolig, hvorimod Fleur bor med sin mor og lillesøster i en kælderlejlighed, som Jonas fra klassen siger minder lidt om en hobbitbolig. Emma siger til Fleur, at hun skal være forelsket i Mads K., ligesom hun selv er, og selvom Fleur lader som om, er hun altså forelsket i Mads B.

Som 13-årig er Fleur nærmest aldrig sammen med Emma længere, men begge har i stedet fundet andre venner. Som 14-årig er Fleur kæreste med Mads K., fordi de begge er de mest populære i klassen. Da Fleur er 15 år, er hun bedste venner med Emily, går i stramt lædertøj og har farvet håret blondt, og Emma er helt modsat. Men som 18-årige er pigernes roller og udseende byttet om. Måske tilfører årerne der er gået både Fleur og Emma en større forståelse for hinanden?

Pigernes liv er som et spejl. Ikke kun set udefra, men i særdeleshed i måden Fleur og Emma betragter hinanden på. De lærer hinanden at kende, da de begge er 12 år, og novellen slutter med, at de møder hinanden med åbenhed og nysgerrighed, da de blevet er 18 år. Historien beskriver en gensidig pubertetsafhængighed, hvor pigerne bruger hinanden til at manøvrere efter, ganske som voksne også gør. 

Årgang 2023 er en novelleserie for unge fra ca. 13 år, hvor forskellige forfattere har givet deres bud på historier med udgangspunkt i samme tema. 2023-temaet er "Uskyld".

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
135499161
ISBN
9788762742093
Antal sider
78

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer