Bog

Æslet & dragen

Af (
2021
)

Anmeldelse

Æslet & dragen

11 nov.21

Klog lille fabel beviser, at vigtige pointer kan slås fast med få virkemidler, hvis bare man tror på det.

Bogen handler umiddelbart om et æsel, der er ude at gå. Bag æslet går en drage, der hele tiden spyr ild, fordi den vil have æslet til at gå hurtigere. Æslet er undrende overfor dette og spørger dragen, hvorfor den spyr ild. Dragen bliver overrasket og svarer, at det er det eneste, den er rigtig god til. Dragen spørger derefter æslet, hvad det er rigtig god til. Æslet svarer, at det er allerbedst til at gå langsomt.

Bogen er kortfattet, men budskabet om, at man skal holde fast i sig selv, er stærkt. Selvom andre prøver at få dig til at forandre dig, skal du være tro mod dig selv og ikke lade nogen definere, hvad der er rigtigt eller forkert. Man kan læse bogen som en sød lille fortælling for børn, men den indeholder meget mere.

Stine Haynes har tidligere skrevet ’Tæl til ti’, en børnebog om sorg, men ’Æslet og Dragen’ er illustrator Gina Thorstensens debut. Hendes illustrationer er skønne, skæve og udtrykket meget enkelt. Jeg håber ikke, at det er sidste gang, jeg stifter bekendtskab med hendes finurlige verden.

Bogdetaljer

Forlag
Byens
Faustnummer
61348298
ISBN
9788794141857
Antal sider
18

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer