Bog

Bitten og bjerget

Af (
2020
)

Anmeldelse

Bitten og bjerget af Kim Hillyard

12 okt.20

En inspirerende og charmerende billedbog om den lille, eventyrlystne flue Bitten, der drømmer store drømme og forfølger dem.

Nok er fluen Bitten lille af størrelse, men det forhindrer hende ikke i at have store drømme. På listen over hendes store planer, står der tre ting: Bestig et bjerg, inviter gæster til middag og bliv venner med en haj. Bittens venner og familie er ikke særligt støttende, for fluer bør flyve og ikke klatre, men Bitten er målrettet, og hun beslutter sig for at tage afsted alligevel og klø på med det første punkt på listen.

Det er dog sværere, end hun regner med, at komme til tops på det store bjerg, og undervejs møder hun andre, der kan gøre det både hurtigere og bedre, end hun selv kan. Men ved hjælp af udholdenhed, glade tanker og små, beslutsomme skridt, når hun sit mål. Ved hjemkomsten kan Bitten krydse endnu en ting af på listen, for bedriften fejres med et middagsselskab for hendes venner og familie, som pludselig er i gang med deres egne store planer efter at være blevet inspireret af Bittens ihærdighed.

På bogen sidste side ses Bitten med en haj svømmende i baggrunden, og så ved man nok, hvad det næste eventyr skal være. Budskabet bag denne fortælling er, at drømme kan opnås, også selvom vejen dertil ikke altid er lige let. Kim Hillyard viser gennem fluen Bitten, at modgang er en naturlig del af at følge ens vej, og det vigtige er, hvordan man vælger at tackle den, og at man tror på sig selv.

Det er en dejlig og indbydende historie, som både i tekst og illustrationer er fyldt med en god portion humor. Illustrationerne er farverige, stemningsfulde, livlige og sjove, og Bitten er med sine store, udtryksfulde øjne et meget charmerende bekendtskab, der kan nydes sammen med børn fra 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Hans Peter Madsen
ISBN
978-87-406-6085-2
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer