Bog

De dage med dig

Af (
2017
)

Anmeldelse

De dage med dig af Julie Badura

06 feb.17

Smuk og intens debutroman om en altopslugende kærlighed, der brister i tvivl og angst.

En juniaften mødes en mand og en kvinde i København. Kort tid efter indleder de et kærlighedsforhold, der er så overvældende, at de begge har svært ved at rumme det og være i forholdet. Kærligheden er så stor, at de bliver angste for at miste den, og med angsten følger utroskab, brud og sorg. Julie Badura debuterer med denne personlige roman, der i sit ydre er smuk og uanseelig, men som i sit indhold på samme tid er smuk, barsk og meget voldsom. Med et sanseligt og poetisk sprog skildrer hun i små kronologiske afsnit en kærlighed, der er så altopslugende, at frygten sniger sig ind og sætter sig som en kile i forholdet, der aldrig synes at lykkes.

Romanens jeg-person møder en mand til en fest på hans arbejdsplads, og de tiltrækkes øjeblikkeligt af hinanden. Da de tilfældigt mødes nogle måneder efter, indleder de et intens kærlighedsforhold. De mødes de dage, hvor de ikke har deres børn, og snart begynder de at planlægge en fremtid sammen med hjem, fælles børn og delebørn. Med denne beslutning opstår der små glimt af uro i deres forhold, og midt i den tilsyneladende lykke ramler kærligheden for dem, selv om de krampagtigt forsøger at gribe den igen og holde den fast. Fra at have været en fortælling om at finde hinanden og opleve en berusende kærlighed, bliver det en fortælling om svigt, tab, sorg og pludselig død. Sorgen kulminerer, da kvindens mor får konstateret kræft og efterfølgende dør.

Romanen er skrevet i tre dele, hvis overskrifter danner ramme for fortællingen. Fra begær, forelskelse og kærlighed i ”Os to”, til sorg i ”Efter dig” og forsøget på at vende tilbage til det, der var i ”Tilbage”. Det er en ualmindelig gribende roman, der på en og samme tid er smuk, grim og barsk. Julie Badura skriver sanseligt og poetisk i små kronologiske fragmenter, hvilket understreger kaosset i tankerne og virakken i følelserne, men heldigvis er der også håb at spore. Alt andet havde næsten været ubærligt. 
Det er en meget fin debut, og jeg vil bestemt holde øje med Julie Badura og håbe på, at der kommer flere romaner fra hendes hånd. 

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Faustnummer
52894603
ISBN
9788771801859
Antal sider
192

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer