Bog

Bette & Bjerg - den uendelige høstfest

Af (
2019
)

Anmeldelse

Bette & Bjerg - den uendelige høstfest Tina Sakura Bestle

10 sep.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Tredje bog i serien om Bette og Bjerg er en hyggelig billedbog om venskaber, også de umage, om at bevæge sig og om at blive positivt overrasket.

Bette og Bjerg er sammen på fisketur ude i en båd. Bette tegner cirkler i vandet med sin finger og siger at ”En cirkel er det uendeligste, blødeste sving.” Pludseligt får han øje på noget i horisonten. Det er en masse katte! Bjerg er ikke så glad for katte, da der engang var en, der rev ham. Han mener, de rumsterer om natten, kradser og tisser.

Men om natten ligger Bjerg vågen, så går han vågen, mens han spekulerer på, om det er at rumstere at gå omkring? Han kan også høre havet. Om morgenen vækker han Bette. De har så travlt og skal gøre klar til høstfesten, men Bjerg kommer til skade, så han kan ikke hjælpe til, og da Bette kommer tilbage til laden, hører han de særeste, krøllede lyde, ”Fimuur”,Mifjong”, ”Sladap”. Bjerg kommer også derover, og de ser alt den mad, der er lavet og står klar inde i laden. Det har kattene gjort! De har også repareret traktoren, høstet og hængt lamper op. De to venner bliver glade, og Bette må til sin undren konstatere at ”En killing er den uendeligste, blødeste ting.”

Tina Sakura Bestle er en eminent fortæller. Mange ting i historien er underforståede, så hendes bøger kan læses på mange niveauer. Tegner Hanne Bartholin har sin helt egen stil, og ligesom Tina Sakura Bestles fortællinger har flere lag, har Hanne Bartholins illustrationer det også. Der er mange måder at forstå billederne på, og der er flere fysiske vinkler, man kan benytte under læsningen, bl.a. sider der skal foldes ud og vendes om.

’Bette og bjerg’ er en dejlig højtlæsningsserie til børn fra ca. 3 år om at passe på med at hænge fast i dårlige oplevelser, så man går glip af en hel masse gode ting. .

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Graphic
Lisa Zachrisson
ISBN
978-87-02-22427-6
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser