Anmeldelse
Afrodite: opskrifter, fortællinger og andre afrodisitiske midler af Isabel Allende
- Log ind for at skrive kommentarer
SPISELIG, SANSELIG, SMUK er Isabel Allendes 'Afrodite'; prøv hendes sensuelle rundrejse i lande og madvarer; den har det ene formål at lokke dig i safternes og sansernes vold!
Den er praktisk kogebog med madopskrifter, som er enkle og til at lave.
Den er erotisk kogebog, som giver anvisning på sensuel madkunst (afrodisiaka) og beskriver, hvordan erotikken stimuleres ved at indtage bestemte fødevarer og retter.
Og den er fuld af eventyr, humor og skrøner, digte og breve og dramatiske historier fra eksotiske egne af verden, for fortællingen har sin plads i dette univers af kødets og bordets glæde. Iflg. Isabel Allende hører ikke kun mad og sex sammen, litteratur og sex gør det også, så en god fortælling kan være lige så forførende som bogens opskrift på ”risengrød til sjælens husvalelse”.
Der er historier om særlige måltider – det er rigtig morsomt det her, og underholdende! Frugter, grøntsager, krydderier, kød og fisk gennemgås for deres elskovsfrembringende egenskaber. Nogle har duft, nogle smag og andre form, som fremkalder associationer. Filosofien er, at tror man på det, virker det!
Isabel Allende gør ingen hemmelighed af, at hun ikke kan skille erotik fra mad og ikke ser nogen grund til at gøre det. Hun fabulerer om smag og dufte, drømme og handling. Om orgier og om mad, der kan lægge op til dem.
For hende starter en veludtænkt middag med suppens bløde forspil, fortsætter over i forrettens lette erotiske lege, der giver sitrende forventninger om, hvad der skal komme, kulminerer med hovedretten, det erotiske højdepunkt og afsluttes med dessertens søde, blide kys, inden kroppene langsomt falder til hvile.
Bogen er en sammenkogt ret med mange ingredienser – den er klart bedst, når man fortærer den langsomt og af og til holder en pause. Illustrationerne af klassiske malerier af kvinder, mænd og mad er skønne at skue, så det er også en meget smuk bog!
Prøv Allendes sensuelle rundrejse i lande og madvarer; den har det ene formål at lokke dig i safternes og sansernes vold! Und dig selv denne magiske, vellystige, farverige fornøjelse. Den er vidunderlig, livsbekræftende!
Har du fået lyst til at prøve, så er det bare ud med broccolien og de 17 slankekure og ”spis efter din blodtype” og ind med venusskum og haremskalkun. Du vil ikke fortryde det!
Rigtig god fornøjelse …..
Oversat af Iben Hasselbalck. Gyldendal, 1998. 328 sider
- Log ind for at skrive kommentarer
SPISELIG, SANSELIG, SMUK er Isabel Allendes 'Afrodite'; prøv hendes sensuelle rundrejse i lande og madvarer; den har det ene formål at lokke dig i safternes og sansernes vold!
Den er praktisk kogebog med madopskrifter, som er enkle og til at lave.
Den er erotisk kogebog, som giver anvisning på sensuel madkunst (afrodisiaka) og beskriver, hvordan erotikken stimuleres ved at indtage bestemte fødevarer og retter.
Og den er fuld af eventyr, humor og skrøner, digte og breve og dramatiske historier fra eksotiske egne af verden, for fortællingen har sin plads i dette univers af kødets og bordets glæde. Iflg. Isabel Allende hører ikke kun mad og sex sammen, litteratur og sex gør det også, så en god fortælling kan være lige så forførende som bogens opskrift på ”risengrød til sjælens husvalelse”.
Der er historier om særlige måltider – det er rigtig morsomt det her, og underholdende! Frugter, grøntsager, krydderier, kød og fisk gennemgås for deres elskovsfrembringende egenskaber. Nogle har duft, nogle smag og andre form, som fremkalder associationer. Filosofien er, at tror man på det, virker det!
Isabel Allende gør ingen hemmelighed af, at hun ikke kan skille erotik fra mad og ikke ser nogen grund til at gøre det. Hun fabulerer om smag og dufte, drømme og handling. Om orgier og om mad, der kan lægge op til dem.
For hende starter en veludtænkt middag med suppens bløde forspil, fortsætter over i forrettens lette erotiske lege, der giver sitrende forventninger om, hvad der skal komme, kulminerer med hovedretten, det erotiske højdepunkt og afsluttes med dessertens søde, blide kys, inden kroppene langsomt falder til hvile.
Bogen er en sammenkogt ret med mange ingredienser – den er klart bedst, når man fortærer den langsomt og af og til holder en pause. Illustrationerne af klassiske malerier af kvinder, mænd og mad er skønne at skue, så det er også en meget smuk bog!
Prøv Allendes sensuelle rundrejse i lande og madvarer; den har det ene formål at lokke dig i safternes og sansernes vold! Und dig selv denne magiske, vellystige, farverige fornøjelse. Den er vidunderlig, livsbekræftende!
Har du fået lyst til at prøve, så er det bare ud med broccolien og de 17 slankekure og ”spis efter din blodtype” og ind med venusskum og haremskalkun. Du vil ikke fortryde det!
Rigtig god fornøjelse …..
Oversat af Iben Hasselbalck. Gyldendal, 1998. 328 sider
Kommentarer