Bog

Under himlens dække

Af (
1990
)

Anmeldelse

Himlen er over os alle

04 mar.12

Ørkenens uendelige tørre sandstrækninger og vekslen mellem ekstrem varme og kulde er et centralt symbolsk tema for forholdet mellem mennesker i Paul Bowles roman "Under himlens dække".

Handlingen udspiller sig i 1930'erne i Fransk Nordafrika for det meste i det, der idag hedder Algeriet. Tre unge amerikanere er på rejse. Den ene - Port Moresby - med et uklart mål om at finde et indhold, et sted i tilværelsen, de andre blot drevet af kedsomhed. Interessen for fremmede kulturer er minimal, og de mange negative bemærkninger om arabere og afrikanere bliver en optakt til deres egen kulturelle undergang. I det barske klima i Sahara hjælper amerikansk tro på overlegenhed intet. Her må man tilpasse sig, hvis man vil overleve.

Romanen udkom allerede i 1949. Den blev ret propulær og er også senere filmatiseret. Det var dengang fjendebilledet var Sovjetunionen. Man kunne godt ønske sig, den nu blev genlæst af mange flere. Dialog med fremmede kulturer fremmes af forståelse og ikke af fjendebilleder.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
07160070
ISBN
9788700837263
Antal sider
275

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer