Profil
AfLykke Hjorth

Medlem i

10 år
Jeg er bibliotekar på Greve Bibliotek, hvor jeg bla. er læsekredsbestyrer og serverer ord til kaffen (højtlæsning for voksne). Desuden er jeg vært i samtalesaloner. Jeg læser bredt. Og så elsker jeg at lave skæve boglister.
 • Folkeskolen i litteraturen

  Fødedygtig

  Af Laura Ringo (f. 1990)

  Fødedygtig

  Rap og genkendelig roman om at være 30 og mærke alles krav til, hvordan man skal leve sit liv - og om folkeskolen og de udfordringer, den står i.
  Læs mere

  Planen

  Af Morten Pape

  Planen

  De seneste 20 års danmarkshistorie set fra ghettoen Urbanplanen danner rammen om denne moderne dannelseshistorie. En gribende og barsk historie, der kryber ind under huden.
  Læs mere

  Klassen

  Af Hermann Ungar (f. 1893)

  Klassen

  Overset tjekkisk forfatters glemte roman er et paranoidt mesterværk, som fortjener mange læsere.
  Læs mere

  Det forsømte forår

  Af Hans Scherfig

  Det forsømte forår

  Scherfigs kollektivroman om en gruppe skoledrenge er en klar karakteristik af, hvordan angst æder sjæle op. Originaludgave: 1940 Filmatiseret i 1993.  
  Læs mere

  Lidt berømt, meget berygtet

  Underfundigheden ligger konstant og lurer i denne såkaldte skolelærerroman. Den skal bare læses, for vi har jo alle gået i skole – skolen for livet!
  Læs mere

  Fugle i frostvejr

  Af Thøger Jensen

  Fugle i frostvejr

  En perle af en roman, der er som en middag på en moderne fransk restaurant. Masser af små retter, her garneret med en dejlig kvinde, skønne natur betragtninger og lidt fniseurt.
  Læs mere

  Sinkeklassen

  Af Bent Haller

  Sinkeklassen

  Børge V. Pedersen genoplever mange år efter sin skolegang kammerater i sinkeklassen på Bangsbostrand Skole i årene efter besættelsen.
  Læs mere

  Og en i mente

  Af Martin Jensen

  Og en i mente

  Kaj er nu kommet i mellemskolen, han drages af nye tider og begynder at opdage pigerne Originaludgave: 2010. 2. del af: Ej så svært.  
  Læs mere

  Det de ikke snakkede om

  Et dystopisk portræt af Almueskolen, hvor hverken lærere eller elever trives. Nogle gør deres bedste, andre gør som de plejer. Velkommen på lærerværelset!
  Læs mere

  Bjerget

  Af Mads Brenøe

  Bjerget

  Se ham for dig: Et fedtbjerg så stort, at han må sidde på to stole og kun med besvær kan rejse sig og gå, støttet til en stok.
  Læs mere

  De måske egnede

  Af Peter Høeg

  De måske egnede

  Peter Høeg har opnået en for en dansk forfatter sjælden succes. 'De måske egnede' handler om et socialt eksperiment på en københavnsk privatskole.
  Læs mere

  Under kommando

  Af Knud Erik Pedersen

  Under kommando

  Esben indkaldes til militæret og underkastes militær kadaverdisciplin og ydmygelser gennem 16 måneder, inden han kan vende tilbage til lærergerningen.
  Læs mere
 • Bøger om at løbe

  Den uægte

  Af Jesper Wung-Sung og Palle Schmidt

  Den uægte

  Løb, kærlighed og bedrag er blandt ingredienserne i den grafiske roman. Som altid leverer Wung-Sung en spændende historie.
  Læs mere

  Jeg løber

  Af Anders Legarth Schmidt

  Jeg løber

  En stærk personlig beretning om at miste en lille datter og om løb som overlevelsesstrategi til at leve videre med det ubærlige. 
  Læs mere

  Løbeklubben i Saudi

  Af Lotte Garbers

  Løbeklubben i Saudi

  Roman om danske Maikens møde med en gruppe kvinder i Riyadh giver et interessant indblik i en verden, som for mange er et helt lukket land.
  Læs mere

  Født til løb

  Af Christopher McDougall

  Født til løb

  En ode til glæden ved at løbe. Forfatteren har opsøgt nogle af verdens bedste langdistanceløbere og lært af deres viden og hemmeligheder
  Læs mere

  Marathon ligaen

  Af Erik V. Krustrup

  Marathon ligaen

  Hvorfor i alverden bliver Leif tilbudt rigtig mange penge for at deltage i New York marathon? Og hvad skal han gøre til gengæld? Få svaret i en spændende og velfortalt krimi.
  Læs mere

  Drengen der løb med Gud

  En surrealistisk thriller, et eventyr, en udviklingsroman og sikkert meget andet. Den er velskrevet, fanger fra første færd, men stiller store krav til læseren. 
  Læs mere
 • Noget om fotografer

  Magnet

  Af Lars Saabye Christensen

  Magnet

  Roman om den tårnhøje Jokum, som i 1970'ernes norske universitetsmiljø finder sin Synne, erklærer, at han vil elske hende rask, gør karriere som kunstfotograf i San Fransisco, og…
  Læs mere

  Portræt i sepia

  Af Isabel Allende

  Portræt i sepia

  Historisk slægtsroman, der foregår i Chile og Californien og beretter om fotografen Aurora del Valles farverige opvækst i en familie med mange sære skæbner
  Læs mere

  Fotografiet

  Af Carina Bergfeldt

  Fotografiet

  Journalist Julia Almliden undersøger med bævende hjerte en mordsag, hvor sække med kropsdele er fundet i en sø. Måske vil hendes forsvundne far også blive fundet? Anna Eiler…
  Læs mere

  Lime's billede

  Af Leif Davidsen

  Lime's billede

  Spændingsroman om den danske paparazzo-fotograf Peter Lime, der kommer til at mærke på sin egen krop hvad forfølgelse er, da nogen opdager at han ejer et afslørende…
  Læs mere

  Sommerfuglebilledet

  Af Marika Cobbold

  Sommerfuglebilledet

  Skildring af Grace Shields liv med mange smertelige tab men også stor kærlighed og en fremragende kunstnerkarriere som fotograf, sammenstillet med det liv hendes bedstemor fik, da…
  Læs mere

  Vivian

  Af Christina Hesselholdt

  Vivian

  Suverænt velskreven biografisk roman giver et fragmenteret indblik i den amerikanske gadefotografs liv og balancerer på en knivsæg mellem virkelighed og fiktion.
  Læs mere

  Mørkekammeret

  Af Rachel Seiffert

  Mørkekammeret

  Rachel Seifferts debut består af tre noveller, der spænder over tre generationer i Tyskland, dækkende perioden fra tyverne til tiden efter murens fald.
  Læs mere

  En bedre verden

  Af Bent Vinn Nielsen

  En bedre verden

  'En bedre verden' handler om almindelige mennesker, som grundlæggende mangler tillid til, at der findes et alternativ til det liv, de allerede kender.
  Læs mere