Profil
AfJakob Brønnum

Medlem i

10 år
Har bla. skrevet 4 romaner, 3 novellesamlinger og 12 digtsamlinger. Herunder: Kun sig selv (2004), Vejen ud og vejen hjem (2004) Forfølgeren (2007), Pinballmesterens drøm (2010), Månen i din hånd (2010), Jobs Drøm og andre fortællinger (2011). Alle romanerne kan fås som e-bog. I maj 2012 udkom Verden ifølge U2 - Lyst og længsel (275 sider). Siden er kommet det teologiske essay Kristus som antihelt (2013), digtsamlingen Kirkegården ved havet (2012), bogen om Bob Dylan "Sange ved himlens port" (2014) og digtkredsen Juleevangeliet - en gendigtning. Eller noget i den retning." (2014). Seneste bøger: Malmö by night (digte 2014), Langsomheden 1.0 (digte 2015), Argumenter mod døden (essay 2015), Lysåret (digte, kirkehaiku, 2o16), Fortællinger fra undergrunden (2016)

Brugerambassadør for Litteratursiden siden august 2012.

Seneste anmeldelser af Jakob Brønnum

q

Andet indhold af Jakob Brønnum

 • Blog

  Bøgernes magi

  ”Sikke dog en fattig tid, vi lever i, har man hørt folk sige. Er der virkelig ikke et eneste menneske, som kan skrive om vor tid, ja, så er dannelsens ånd virkelig død hos os.” Sådan står der i forordet til Gregor af Tours ”Frankernes historie” fra cirka år 595.

  Den strenge katolske kirke lukkede i år 529 den sidste filial af Platons akademi, og den antikke lærdomstradition, der på det tidspunkt var tusind år gammel, og som havde skabt en boglig tradition i hele Sydeuropa, var væk. Folk voksede op helt uden bøger og boglig lærdom omkring sig.

  Læs mere
 • Blog

  Verdens bedste krimier - nu er det alvor

  Det svenske krimimarked bugner med virkelig gode bøger, som bogmarkedet gør i det hele taget, men når en af kritikerne på landets store morgenavis, Dagens Nyheter, Lotta Olsson, går så vidt som til at lave en liste over de 100 bedste krimier, så er det med at spidse øren.

  Det er klart, at ingen lister ville være ens, men denne her, er nu nok mere forskellig fra den, jeg ville lave, end godt er: http://www.dn.se/kultur-noje/det-har-ar-varldens-basta-deckare/

  Læs mere
 • Blog

  Bøger er vejen til den gode samtale

  Brugerambassadør og forfatter Jakob Brønnum blogger om bøger, der fortæller os noget om livet, og dermed danner grundlag for den gode samtale.

  For nogen tid siden faldt jeg over en boganmeldelse fra Information af den engelske udgave af den tidligere ærkebiskop Rowan Williams biografi af Dostojevskij, der er formentlig den største forfatter i verdenslitteraturen siden Shakespeare, hvis man da kan rangordne forfattere ligesom fodboldhold.

  Læs mere
 • Blog

  Aomame og Breivik (og Rashkolnikov) – eller: Når litteraturen møder virkeligheden

  I disse dage udkommer tredje og sidste bind af Haruki Murakamis litterære mesterværk 1Q84. Jeg gik i stå efter det første par kapitler af 2. del, lige da den detektiv var dukket op, der minder påfaldende om Porfiry Petrovitj, detektiven i Dostojevskijs Forbrydelse og straf (også kaldet Rashkolnikov; 1866) . Ikke fordi bogen på nogen måde var ulæselig, men fordi nogle omstændigheder omkring den var ubærlige. Og alt dette stiller for mig nogle bestemte krav til resten af romanen, eller i hvert fald 3. del.

  Læs mere
 • Blog

  En stor, kinesisk forfatter: Nobelprisen til Mo Yan

  Forfatteren Jakob Brønnum skriver om årets modtager af Nobelprisen i litteratur, den, for de fleste danskere, ukendte Mo Yan.

  Det lykkes næsten altid det svenske akademi at blive opfattet som uforudsigelig, når årets verdensmester i litteratur, Nobelprisvinderen, skal vælges. Til trods for, at årets vinder er ukendt i Danmark og endnu ikke oversat, var Mo Yan så sent som 25. september favorit på et af de store bookingfirmaers liste over mulige (og umulige) vindere. Så på en måde var det forudsigeligt denne gang. Det er også fortjent.

  Læs mere