10 jul.22

Bogliste

Nyere norske romaner

Bøger på listen

Indkredsning III

Af Carl Frode Tiller

Indkredsning III

Tillers Indkredsnings-trilogi er det bedste litterære spejl, jeg har set mig selv igennem i meget lang tid - et nybrud i selvudleveringslitteraturen.
Læs mere

Mit menneske

Af Herbjørg Wassmo

Mit menneske

Elegant og livsklog fortælling om kunst og kærlighed. Wassmo er mesterlig til at at blotlægge menneskelige relationer og livets svære valg.
Læs mere

Ulvene fra evighedens skov

Af Karl Ove Knausgård

Ulvene fra evighedens skov

I lyset fra Morgenstjernen, der lod læseren hænge i åndeløs suspense, overrasker Karl Ove Knausgård i efterfølgeren med en omgang suveræn antispænding.
Læs mere

Et nyt navn - Septologien VII

Kærlighed, kunst og tro er de bærende elementer i Asles enkle liv. Der er lys i mørket og måske forandring på vej i det sidste bind af et enestående værk i nordisk litteratur.
Læs mere

Et nyt navn - Septologien VI

Troen og kærligheden til afdøde Ales fylder i Asles liv, hvor billeder fra fortid og nutid smelter sammen i næsten hallucinerende tekster. Spændingen stiger, hvordan det skal ende.
Læs mere

Hjerteknuseren

Af Anne B. Ragde

Hjerteknuseren

Anne B. Ragde skriver melankolsk, letfordøjeligt og til tider tragikomisk om en moden kvinde, der er kørt uhjælpeligt fast i sin tilværelse.
Læs mere

Indkredsning II

Af Carl Frode Tiller

Indkredsning II

Carl Frode Tiller kan som få beskrive, hvad der kværner rundt i knolden på os mennesker, når vi skal forstå os selv og andre. Hold op, hvor er det godt!
Læs mere

Heroin chic

Af Maria Kjos Fonn

Heroin chic

Barsk, smuk og vigtig roman om et mørkt og anorektisk pigeliv, der ender i heroinafhængighed. 'Heroin chic' skærer ind til benet uden forblommede forklaringer.
Læs mere

Tema

Tema

Norsk litteratur

Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand, der springer af kilderne i de norske fjelde.
Læs mere