23 jun.20

Bogliste

Nyere norske romaner

Bøger på listen

Næste! : en lægeroman

Af Nina Lykke (f. 1965)

Næste! : en lægeroman

Klinisk og satirisk udredning af en midtvejskrise og et kuldsejlet ægteskab, ypperligt dissekeret af den herligste hovedperson i lægekittel.
Læs mere

Penelope er syg

Af Ole Robert Sunde (f. 1952)

Penelope er syg

Ole Robert Sundes essayistiske skrivemåde, fyldt med associationer, gør romanen helt usædvanlig og uforglemmelig. En hel verden udtrykkes i en enkelt sætning.
Læs mere

Mr. Woolf

Af Jan Kjærstad

Mr. Woolf

God og finurlig historie om legetøj og leg, men også en om at være kreativ og om familiesamhørighed, tilsat et ordentligt drys eventyr og fantasi.
Læs mere

Vi er fem

Af Matias Faldbakken

Vi er fem

Faldbakken viser sin litterære originalitet i denne suveræne fortælling. En elegant og uforudsigelig nutidsskrøne fuld af humoristisk lethed og urovækkende dybde.
Læs mere
På vej hjem

På vej hjem

Af Sverre Henmo

På vej hjem

Er du til parforhold i krise og historier om ægteskaber i frit fald er dette velskrevne kammerspil nærmest som en spændingsroman.
Læs mere

Voksne mennesker

Af Marie Aubert

Voksne mennesker

Fremragende roman om familie, barnløshed og jalousi rammer lige i solar plexus.
Læs mere

Det andet navn. Bind 1 og 2

Besættende fortælling om maleren Asle, der ser begivenheder fra fortiden som billeder, der skal males. I en strøm af tanker bakser han med meningen med det hele, fordi hans…
Læs mere

Sort is

Af Helene Uri

Sort is

Knugende, stemningsfuld og intens roman om glatte veje og et langt samliv i lyst og nød.
Læs mere

Ny norsk litteratur

Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand, der springer af kilderne i de norske fjelde. Vi retter blikket mod nord og prøver at finde ud af, hvad det er, der gør norsk litteratur så unik.  
Læs mere