25 jul.21

Bogliste

Nye mødre i dansk litteratur

Bøger på listen

Syv lag

Af Julie Sten-Knudsen

Syv lag

Digte om moderskab, natur og klima er bedst, når de skildrer kejsersnittet og familiens nye liv.
Læs mere

Mit arbejde

Af Olga Ravn

Mit arbejde

Anna er forfatter og nybagt mor og bruger skriften i et forsøg på at komme overens med det skrækindjagende ved moderskabet i modigt og storslået værk om skabertrang og angst.
Læs mere

Mor

Af Maja Lucas

Mor

Maja Lucas' roman 'Mor - en historie om blod', er en undergangsfortælling, der siger alle de ting, der ikke må siges, om at blive mor.
Læs mere

Vågent

Af Mirian Due (f. 1982)

Vågent

Dvælende digtsamling skriver sig ind i to aktuelle tendenser. Bevægelserne mellem moderskab og natur skaber en god kontrast mellem et nyt familieliv og den natur, vi kender.
Læs mere

Sol : et digt

Af Sine Bang Nielsen

Sol : et digt

Digtsamling udforsker livet som mor med et autistisk barn, der slår, kradser og elsker. Gennem alt det svære skinner kærligheden så fint mellem mor og barn.
Læs mere

Til min søster

Af Dy Plambeck

Til min søster

Dy Plambeck hylder kærligheden, vildskaben og kroppens kolossale kraft i sin smukke og spændstige roman om to søstres løsslupne liv i skyggen af volden.
Læs mere

Rud

Af Kamilla Hega Holst

Rud

Kamillla Hega Holst viser nye sider af sit forfattertalent i dette uhyggelige og veldrejede familiedrama. Det er foruroligende, ret syret og uhyre godt skruet sammen.
Læs mere

HHV, Frshwn

Af Hanne Højgaard Viemose (f. 1977)

HHV, Frshwn

Vild bog med glimt af forfatterens liv og en voldsom tid som ung i Amazonas, tilværelsen som enlig mor, mødet med en stalker, skilsmisse og psykoser.
Læs mere

Artikel

Litteraturens nye mødre

Aldrig før er der udkommet så mange bøger, der sætter ord på moderskabets kompleksitet. Beskrivelsen af moderskabets mislyde er en del af litteraturens store fokus på tabuiserede følelser.
Læs mere