11 maj.20

Bogliste

Nye mødre i dansk litteratur

Bøger på listen

Bogens forside

Mor

Af Maja Lucas

Mor

Maja Lucas' roman 'Mor - en historie om blod', er en undergangsfortælling, der siger alle de ting, der ikke må siges, om at blive mor.
Læs mere
Til min søster

Til min søster

Af Dy Plambeck

Til min søster

Modtager af Politikens Litteraturpris 2019 Dy Plambeck hylder kærligheden, vildskaben og kroppens kolossale kraft i sin smukke og spændstige roman om to…
Læs mere
Bogens forside

Rud

Af Kamilla Hega Holst

Rud

Kamillla Hega Holst viser nye sider af sit forfattertalent i dette uhyggelige og veldrejede familiedrama. Det er foruroligende, ret syret og uhyre godt skruet sammen.
Læs mere
HHV, Frshwn

HHV, Frshwn

Af Hanne Højgaard Viemose (f. 1977)

HHV, Frshwn

Vild bog med glimt af forfatteren eget liv med tilbageblik på en voldsom tid som ung i Amazonas, tilværelsen som enlig mor, mødet med en stalker, skilsmisse, psykoser og…
Læs mere
Mit barn

Mit barn

Af Cecilie Lind

Mit barn

Velskrevet, velformuleret og velfungerende digt om velsignelsen og forbandelsen ved at være nybagt mor. Om den altopslugende kærlighed, der samtidig indgyder den største frygt.
Læs mere

Grøde

Af Signe Parkins

Grøde

Signe Parkins har frembragt en visuel tour de force ind i moderkroppens funktioner og forvandlinger. Grøde er en hybrid mellem en tegneserie og en kunstbog, men har statur som…
Læs mere

Gennem natten og vinden

Maja Lucas skriver endnu engang skarpt og ublufærdigt om moderskabets mislyde og tabubelagte problematikker i stilsikker roman.
Læs mere
Bogens forside

Stormskader

Af Katrine Grünfeld

Stormskader

Grünfeld leverer et skræmmende rammende portræt af en moderne kvinde og mor i opløsning. En lyrisk og indsigtsfuld roman om at miste sig selv i forsøget på at være perfekt.
Læs mere

Litteraturens nye mødre

En række nyere danske bøger sætter ord på de mange tabuer om mødre og tegner et nuanceret billede af moderskabet.

Aktuelle romaner som Til min søster og HHV, Frshwn har vakt debat om moderskab og de forventninger, vi har til, hvordan mødre skal leve deres liv. Debatten afslører, at de mørke sider af moderskabet stadig er dybt tabuiserede.

Læs mere