28 feb.23

Bogliste

Moderne familieformer

Bøger på listen

Detransition, baby

Af Torrey Peters

Detransition, baby

Med elegance og nuancer beskriver Torrey Peters transmiljøet indefra på en måde, der giver læseren et nyt sæt briller at se med.
Læs mere

Efterskælv

Af Rachel Cusk

Efterskælv

Den anerkendte forfatter tager udgangspunkt i sit ægteskabs nøgne efterskælv. Veloplagt, men rystet, byder hun indenfor - også i de mørkeste kamre.
Læs mere

HHV, Frshwn

Af Hanne Højgaard Viemose (f. 1977)

HHV, Frshwn

Vild bog med glimt af forfatterens liv og en voldsom tid som ung i Amazonas, tilværelsen som enlig mor, mødet med en stalker, skilsmisse og psykoser.
Læs mere

Fuck mor og Busser

Af Kristina Nya Glaffey

Fuck mor og Busser

Rappe i replikken, hurtigtænkende og verbalt opfindsomme som få. Mor og Busser og deres to teenagedøtre er tilbage for fuld udblæsning. 
Læs mere

svaner bliver ikke skilt

Af Auður Ava Ólafsdóttir

svaner bliver ikke skilt

Sørgmunter, tankevækkende og humoristisk roman om en kvinde, der vågner brat og indser, at manden i hendes liv er en anden, end hun gik og troede.
Læs mere

Erindring om kærligheden

I 'Erindring om kærligheden' formår Kirsten Thorup at kombinere en barsk og smuk fortælling om mor/datter-kærlighed med et portræt af Danmark gennem de sidste 50 år.
Læs mere

Som om

Af Kristina Stoltz

Som om

En roman om kærlighed og familierelationer i spændet mellem barndommens frie rammer og den moderne kernefamilie. Ikke sådan lige at ryste af sig.
Læs mere

Tema

Mangfoldige familieformer

Litteraturen afspejler nye familieformer og sætter fokus på køn og diversitet, imens skilsmissens realiteter tages under kærlig behandling.
Læs mere