Logo
Bogliste

Moderne familieformer

Familien er et evigt tilbagevendende emne – og altid aktuelt. Kernefamilien med mor, far og to børn er ikke længere en selvfølge. Selvom den traditionelle kernefamilie som form stadig er den mest udbredte, vinder flere og flere forskellige måder at danne familie frem. 

Bøger på listen

Detransition, baby

Torrey Peters

Med elegance og nuancer beskriver Torrey Peters transmiljøet indefra på en måde, der giver læseren et nyt sæt briller at se med.

Efterskælv

Rachel Cusk

Den anerkendte forfatter tager udgangspunkt i sit ægteskabs nøgne efterskælv. Veloplagt, men rystet, byder hun indenfor - også i de mørkeste kamre.

HHV, Frshwn

Hanne Højgaard Viemose (f. 1977)

Vild bog med glimt af forfatterens liv og en voldsom tid som ung i Amazonas, tilværelsen som enlig mor, mødet med en stalker, skilsmisse og psykoser.

Fuck mor og Busser

Kristina Nya Glaffey

Rappe i replikken, hurtigtænkende og verbalt opfindsomme som få. Mor og Busser og deres to teenagedøtre er tilbage for fuld udblæsning. 

svaner bliver ikke skilt

Auður Ava Ólafsdóttir

Sørgmunter, tankevækkende og humoristisk roman om en kvinde, der vågner brat og indser, at manden i hendes liv er en anden, end hun gik og troede.

Himlen under jorden

Niels Lyngsø

Kan de lyster og længsler, som driver os, også holde os sammen?

Erindring om kærligheden

Kirsten Thorup

I 'Erindring om kærligheden' formår Kirsten Thorup at kombinere en barsk og smuk fortælling om mor/datter-kærlighed med et portræt af Danmark gennem de sidste 50 år.

Som om

Kristina Stoltz

En roman om kærlighed og familierelationer i spændet mellem barndommens frie rammer og den moderne kernefamilie. Ikke sådan lige at ryste af sig.

Engang vil vi fortælle hinanden alt

Daniela Krien

Overbevisende og meget sanselig tysk debutroman om et umuligt kærlighedsforhold og en kultur, som er ved at forsvinde.

Et ægteskabs mangel på juridisk skarphed

Olga Grjasnowa

Lige i skabet. Olga Grjasnowas roman giver interessante vinkler på køn, seksualitet og nationalitet og sætter vores heteronormative værdier til debat.

På træk

Kamilla Hega Holst

'På træk' bevæger sig i eksistensens gråzoner og undersøger menneskelige relationer i en tosporet destruktionsfortælling om kvinden Kaya i sexturismens Pattaya.

Padder og krybdyr

Kristina Nya Glaffey

Stærkt underholdende og skarp lille roman om regnbuefamilier, fertilitetsklinikker og alle de overvejelser der følger med når man overvejer et donorbarn.