Logo
Bogliste

Grønland

Bøger fra og om Grønland som foregår i Grønland eller er skrevet af grønlandske forfattere. 

Litteraturen stiller skarpt på forholdet mellem Grønland og Danmark og de personlige konsekvenser af en kolonialitet, der skrives frem som noget, der lever i bedste velgårende.

Bøger på listen

Blomsterdalen

Niviaq Korneliussen

Blomsterdalen er en vanvittig smuk og grum roman om selvmord blandt Grønlandske unge. En vigtig bog, der tager plads i sin læser og bør skabe debat.

Andre hunde

Rasmus Theisen

Theisen leverer i sin debutroman et overbevisende og barsk bid om forviklede forhold i et grønlandsk samfund set fra en uvidende dansk iagttager.

Imperiets børn

Anne Kirstine Hermann

Hermann afdækker en mørk side af dansk kolonihistorie i sin overbevisende analyse af den såkaldte modernisering og danisering af Grønland.

Arkhticós dolorôs

Jessie Kleemann

Den flerstemmige grafiske poesi rummer en spørgende undren og en dramatisk opsang om klimakrisen, geopolitisk magtspil og en tung arv i Grønland.

Vittu

Iben Mondrup

I sin barske roman 'Vittu' skriver Mondrup mesterligt om forbudte følelser, svigt og overgreb.

Ivalu

Morten Dürr

Tragisk og smuk fortælling om incest og misbrug i en lille grønlandsk bygd. Dürr og Hornemans tegneserie er et stærkt værk om et svært emne.

Efter åndemaneren

Kim Leine

Kim Leine sætter punktum for sin storslåede trilogi om Grønland med et tredje bind, der emmer af overskud og fortællelyst.

Kvinden med dødsmasken

Mads Peder Nordbo

Tredje bind af Mads Peder Nordbos suveræne arktiske trilogi afrundes på fornemste vis. Forfatteren demonstrerer et stort kendskab og kærlighed til Grønland.

Tabita

Iben Mondrup

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Opgangen

Nauja Lynge

Romanen skulle være en opsang til grønlandske og danske politikere, der fastholder stereotype forestillinger. Desværre forspilder den sin chance for at være netop det.

Homo sapienne

Nviaq Korneliussen

Det er svært ikke at lade sig bevæge af Niviaq Korneliussens rå men alligevel porøse debutroman om fem unge grønlænderes liv.

Rød mand/Sort mand

Kim Leine

En storslået, sanselig og meget velfortalt historie om det ulykkelige møde mellem den grønlandske og danske kultur. Kim Leine har leveret endnu et pragtværk.

Profeterne i Evighedsfjorden

Kim Leine

Med 'Profeterne i Evighedsfjorden' har Kim Leine skabt et monument i bogform over tabet af den danske uskyld på Grønland.

Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2013.

Fjeldgænger

Julie Clausen (f. 1992)

Velskrevet og underholdende ungdomsroman om tro, identitet, kærlighed og Grønland.

Kold angst

Mads Peter Nordbo

Anden krimi med Matthew Cave byder på grumme storpolitiske hemmeligheder. Det er råt, barsk og gjort af det stof, der kunne gøre sig godt på det store lærred.

Pigen uden hud

Mads Peder Nordbo

En forsvundet mumie og en flået betjent bliver startskuddet til journalistens farefulde færd ind i de mere dystre kroge af Grønlands fortid.

Godhavn

Iben Mondrup

Det er familiens tre børn, som fortæller i dette følsomme og sansemættede portræt af en dansk udflytterfamilies hverdag i Grønland.

Sultekunstnerinde

Lotte Inuk

Da Charlotta flytter til Grønland sidst i 1970'erne får hun det svært, både med sig selv og sin plads i samfundet - Anoreksien bliver den farlige udvej.

Håbets år

Linda Lassen

Medrivende roman om lensmandsdatteren Gertrud Rask, der bliver gift med den 13 år yngre teolog Hans Egede, der senere skulle blive kendt som Grønlands apostel.

Kalak

Kim Leine

Kim Leines personlige beretning om et liv som incestoffer og stofmisbruger er barsk, men samtidig opløftende og livsbekræftende. Sprogligt er bogen i verdensklasse.

Tunu

Kim Leine

Den unge sygeplejerske Jesper kommer til en lille bygd i Østgrønland og gennem et år følges mange af bygdens skæbner.

Arctic light

Uri Golman

Arctic Light er en fotografisk rejse igennem den grønlandske og arktiske natur med æstetikken i højsædet.

Erik den Røde: Skibet og sværdet

Preben Mørkbak

Den første del af Preben Mørkbaks romanserie om Erik den Rødes liv og historie er en farvestrålende historie om vikingernes liv og rejser.

Unn fra Stjernestene

Hanne Marie Svendsen (f. 1933)

En magisk beretning om Unn, der er opdagelsesrejsende ud i nytænkning og udforskning af kulturens begrænsninger og muligheder i Grønland i 1300-tallet.