11 jun.20

Bogliste

Genforeningen

Bøger på listen

Genforeningen 1920 : da Danmark blev samlet

Der vil uden tvivl komme flere bøger om Genforeningen frem til 100-årsdagen i 2020, men Simon Kratholm Ankjærgaards bog vil blive stående som et af de helt store værker.
Læs mere

Grænseland

Af Poul Duedahl

Grænseland

I forbindelse med DRs serie med samme navn udsender Poul Duedahl dette omfattende baggrundsmateriale, der kan optimere udbyttet af serien, men også kan læses selvstændigt.
Læs mere

Genforening

Af Pernille Juhl (f. 1963)

Genforening

Levende og indsigtsfuldt portræt af en af hovedpersonerne bag kampen for at få Nordslesvig tilbage til Danmark, en kamp som kulminerede med afstemningen d. 10 februar 1920.
Læs mere

Jens og Marie : en genforeningsroman

De historiske kendsgerninger danner en naturlig baggrund for den levende og nuancerede personbeskrivelse i Linda Lassens dokumentariske roman.
Læs mere

Erna og rumæneren

Af Erling Jepsen (f. 1956)

Erna og rumæneren

Humoristisk roman med mange groteske optrin er også en alvorlig kritik af småtskårenhed og fremmedhad. En ægte Jepsen, der er lige til at sluge som en Erna-kage.
Læs mere

Om hundrede år

Af Anna Elisabeth Jessen

Om hundrede år

Anna Elisabeth Jessen, der har en baggrund som dokumentarist, skildrer en sønderjysk slægt gennem flere generationer med følgerne af Første Verdenskrig som den røde tråd.
Læs mere

Når dagene strenges

Af Hanne Reintoft

Når dagene strenges

Jens Peter deserterer fra tysk tjeneste under 1. verdenskrig og flygter til Danmark, men bliver efter genforeningen forenet med sin familie, selv om en del forbliver i Tyskland.
Læs mere

Genforeningen : 1920

Af Hans Schultz Hansen

Genforeningen : 1920

Der er meget at komme efter i den rigt illustrerede bog, der giver et godt indblik i både tiden før, under og ikke mindst efter Genforeningen og de to mindretal på begge sider.
Læs mere