Logo
Bogliste

Årets bedste lyrik 2018

Et udvalg af sidste års bedste danske lyrik.

Lyrikken har været stærk i 2018, af de mange fremragende værker der er udkommet kan bl.a. nævnes Pia Juuls Forbi, Harald Voetmans Amduat - en iltmaskine og Bjørn Rasmussens Jeg er gråhvid.

Bøger på listen

Amduat - en iltmaskine

Harald Voetmann

Ved en smuk sammenskrivning af to fortællinger – en gammel ægyptisk myte og en nutidig afsked med sin far – har Voetmann begået et melodisk, drømmende og nærværende værk.

Synet af lys

Pia Tafdrup

Digtene handler ikke kun om det kropslige, om synssansen, men også om det eksistentielle ved at være menneske i verden på godt og ondt. Her er Pia Tafdrup suveræn.

Dagene er data

Lone Hørslev

Helstøbt og musikalsk digtsamling om vores moderne liv i en gennemdigitaliseret verden, hvor alle er online og hvor alt, vi oplever, dokumenteres på de sociale medier.

Hvad skal vi med al den skønhed?

Rasmus Nikolajsen

I sit efterårsdigt, skrevet mens bladene falder i parken, undersøger Rasmus Nikolajsen poesiens muligheder for at tale om skønheden, der hele tiden er udfordret og anfægtet.

Forbi

Pia Juul

Pia Juuls digte indeholder på én gang alvor og kulsort humor. Fortællingen samler sig i forsøget på at bevæge sig forbi noget og insisterer på, at det hele hænger sammen.

Jeg er gråhvid

Bjørn Rasmussen

En roman som i et Twin Peaks inspireret univers, hallucinerende og gruopvækkende kredser om temaerne psykisk sygdom, kønsidentitet, faderskab og arvesynd. 

My heart : poems galore

Klaus Høeck

Digteren, mennesket og verden. MY HEART er kulminationen på en rejse i sproget og i verden, som menneske. 

Digt om døden : en bog om min far

Søren R. Fauth

Sorgen og melankolien løber som en tråd gennem digtet, der er fyldt med lidenskab og patos og bevæger sig springende og kaotisk mellem mange niveauer.

Mimosa

Nanna Storr-Hansen

Digtsamlingen om et jeg i udvikling udmærker sig i skildringen af, hvor let mennesket kan gå fra kærlighed til had.

En vase i brystet

Daniel Boysen (f. 1986)

Knusende smuk digtsamling om livet, døden, og de mellemliggende glimt af evigheder, som man kan sætte i vand i hjertets vase.

Udenfor pesthospitalet

Nicolaj Stochholm

Konfronteret med sin fars livstruende sygdom er Stochholms digte et forsøg på at rumme og komme overens med sorgen og tabet. Krisen indebærer et kunstnerisk og æstetisk vendepunkt.