17 mar.23

Bogliste

Aalborg i litteraturen

Bøger på listen

Et bedre, om man vil

Tankevækkende socialrealistisk roman skildrer Ane og hendes teenageår i firsernes Skagen med spor til nutidens Skagen og Aalborg.
Læs mere

Nordkraft

Af Jakob Ejersbo

Nordkraft

Fortælling fra narkomiljøet i Ålborg i første halvdel af halvfemserne, hvor en række skæbner følges på deres vej mod bunden   Filmatiseret af Ole Christian Madsen i 2005…
Læs mere

I dine øjne

Af Malene Ravn (f. 1971)

I dine øjne

En bevægende slægts- og Danmarkshistorie om at være født som et uægte barn og om altid at føle sig anderledes og uønsket.
Læs mere

Girafhuset

Af Gorm Henrik Rasmussen

Girafhuset

Girafhuset er forfatterens opgør med en dominerende og voldelig far, der samtidig var aktiv i hjembyen Aalborgs forenings- og kulturliv.
Læs mere

Hjemløs

Af Jakob Knudsen

Hjemløs

To drab og en bortførelse blandt hjemløsemiljøet i Kildeparken i Aalborg må have en sammenhæng, som Rigspolitiets drabstaskforce med Kristian Swane i spidsen tilkaldes for at løse.
Læs mere

Dig og mig ved daggry

Af Sanne Munk Jensen

Dig og mig ved daggry

Ungdomsroman om en kærlighed, der er så stor og dyb, at den er værd at dø for. Velskrevet, gribende og barsk historie, der i den grad kryber ind under huden.
Læs mere

Nedrullede persienner

Af Jakob Ejersbo

Nedrullede persienner

Allerede som dreng satte Jakob Ejersbo (1968-2008) sig for, at han ville være enten forfatter eller rockmusiker. Han valgte skriveriet. Ikke fordi han kom nemt til det. Hans…
Læs mere

En kvinde med hat

Af Inge Eriksen

En kvinde med hat

Ida Francescas liv kommer til at bære præg af 1900-tallets udvikling: født i middelklassen og gift ind i overklassen, men med mange relationer såvel tilbage til Den spanske…
Læs mere