Chellam
Chellam er en personlig, dirrende og dybt sanselig fortælling om at være adoptivbarn og forsøge at finde tilbage til sine rødder.
I disse dage sætter DR fokus på adoptioner, et emne rigt på komplekse følelser og dybe spørgsmål om identitet og tilhørsforhold.
I forlængelse af dette har vi samlet en liste over romaner, der udforsker adoptionens mange facetter - fra de tabuiserede følelser til de udfordrende spørgsmål om, hvad det vil sige at høre til.
I Maja Lee Langvads Hun er vred kræver hver sætning refleksion. Adoption kan man nemlig ikke bare være for eller imod. Der er mange involverede parter. Der er store følelser på spil. Det handler om menneskers liv. Bare en sætning som: "Hun er vred over betegnelsen ”rigtige mor”, for den forudsætter, at der er en mor, som ikke er rigtig" giver anledning til mange tanker.
Chellam er en personlig, dirrende og dybt sanselig fortælling om at være adoptivbarn og forsøge at finde tilbage til sine rødder.
I sin barske roman 'Vittu' skriver Iben Mondrup mesterligt om forbudte følelser, svigt og overgreb.
Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.
Med en faktisk rejse til Nordkorea som fundament har Eva Tind (igen) begået et både rørende smukt og nøgent nøgternt værk om identitet, søgen og ophav.
Rørende personlig fortælling om at søge sine biologiske rødder i Sydkorea.
'Hun er vred' er et opgør med den dominerende forestilling om, at adoption er en win win-situation.
En hjertegribende fortælling om hemmeligheder, løgne og sandheder baseret på virkelige hændelser i Irlands historie.
Velfortalt, smukt og rørende portræt af en 13-årig pige, hvis liv bliver ændret, da hun bliver fjernet fra dem, hun troede var hendes forældre.
Gribende roman baseret på virkelige hændelser om en sort periode i adoptionens historie, hvor børnehjemslederen Georgia Tann stod i spidsen for organiseret kidnapning.
Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.
'Den syvende dag' har samme melankolske skrøbelighed som 'At leve', men den er blandet med humor og en bidende social kritik af det moderne Kina.
Sprudlende, fabulerende og til tider rablende feel-good roman om en forældreløs pige, et flyvende postbud og så selvfølgelig kærlighed – fortalt med masser af fransk charme.
Ung hollandsk forfatter skriver fremragende og intens roman om det værst tænkelige; at miste sit barn. En stærkt rørende psykologisk roman om hvad sorg kan drive mennesker til.
”Man gjorde et barn fortræd” kunne være undertitlen på denne gribende og barske historie om børnemishandling, religiøst vanvid og kærligheden mellem mor og barn.
Luz' mor henrettes lige efter hendes fødsel i Argentina. Luz bortadopteres, og først som voksen finder hun ud af sammenhængen og opsøger faderen, som ikke kender hendes eksistens.