Bog

Historien om Jack Maggs

Af (
2000
)

Anmeldelse

Historien om Jack Maggs af Peter Carey

01 aug.00

En aften i 1837 ankommer Jack Maggs til London. Han er kommet for at møde sin søn, som han ikke har set i alle de år, han har været deporteret til Australien. Men sønnen er forsvundet fra sit hus, og Jack Maggs bliver, mens han snuser rundt i nærheden, fejlagtigt antaget for at være den nye lakaj i nabohuset. Den rolle tager han på sig, og hos naboen møder han bl.a. den unge forfatter Tobias Oates.

Tobias Oates tilbyder at helbrede Jack Maggs for nogle smertefulde kramper i ansigtet ved at "magnetisere" ham, og derved får han indblik i nogle af Jack Maggs' hemmeligheder. Oates øjner en chance for at skrive sit livs roman om "forbrydersindet", da Maggs viser sig at være forhenværende straffefange. Han får af Maggs' herre lovning på at låne Maggs til en hel stribe af magnetiseringer. Imens forsøger Maggs at opspore sin søn, hvorved han hvirvles ind i en serie af langtfra kontrollable begivenheder.

Sideløbende med beretningen om Jack Maggs' korte, men hektiske tid i London får vi hans forhistorie fortalt på en yderst raffineret måde. Det ligger Jack Maggs fjernt selv at afsløre sit livs hemmeligheder, men han gør det, når han som nævnt er under påvirkning af de magnetiske strygninger, og når han om natten kravler over tagene til sønnens hus for at nedfælde beretningen om sin opvækst og sin forbryderbane.

"Historien om Jack Maggs" er underholdende og uhyre velskrevet. Den har ligesom forfatterens ligeledes læseværdige roman "Oscar og Lucinda" både noget gammeldags victoriansk over sig, men også en mere moderne, drilsk fortæller, der leger med læseren, her f.eks. ved gang på gang at få én til at skifte mening om romanens personer.

Samleren, 2000. 290 sider.

BogWeb - 1. august 2000

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
22754017
ISBN
9788756814560
Antal sider
290

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer