Bog

Den genfødte morder

Af (
2015
)

Anmeldelse

Den genfødte morder af A.J. Kazinski

15 jun.15

Herligt gensyn med ægteparret Bentzon og Lund. Tredje bind i serien er endnu en forrygende velskrevet krimi denne gang med et veloplagt strejf af gådeløsning og reinkarnationsteorier.

Overlæge Paludan på Sikringen i Nykøbing, hvor alle landets farlige forbrydere er samlet, findes død under mystiske omstændigheder. Han har tilsyneladende drukket skarntyde, men da han har opholdt sig i en del af hospitalet, hvor de farlige fanger ikke kan komme, tyder alt på, at det er selvmord. Et postkort til en af de indsatte, Portugiseren, fundet i nærheden af liget og forskellige andre uklarheder tyder dog på, at der kan være tale om mord, og gidselforhandler Niels Bentzon indvilliger i at lade sig indlægge undercover på Sikringen. Det gør han dels, fordi han kendte den afdøde overlæge, og dels fordi hans ægteskab med astrofysikeren Hannah Lund knager i fugerne.

Mens Bentzon indleder sit livsfarlige forehavende blandt de indsatte mordere, voldsmænd og psykopater, rejser Hannah til Chile på en tidligere planlagt studietur. Selvom Bentzon bliver stærkt medicineret, lykkes det ham alligevel at finde sikre tegn på en forbrydelse, men da en anden medfange ligeledes bliver myrdet, begynder Benztons ophold at blive mere end farligt. Og i Chile er Hannah gået i gang med sin egen efterforskning af en mulig betydning af ordene i det fundne postkort. Hendes opdagelser fører hende vidt omkring, og det skal vise sig, at hendes undersøgelser har noget at gøre med mordene i Danmark og den mystiske Portugiser.

Svarene skal findes i Sokrates’ dødscelle og på et luksushotel i London under 2. verdenskrig.

Bag forfatternavnet Kazinski gemmer sig stadig navnene Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund, og man må bare konstatere, at makkerparret bliver bedre og bedre. Deres krimier tilhører efterhånden helt klart eliten indenfor genren, og med de to umage hovedpersoner har de skabt et helt unikt og meget interessant makkerpar.

Denne nye bog er både elementært spændende og fermt konstrueret, så der hele tiden skiftes mellem de forskellige steder, tider og personer, og plottet er ovenud overraskende og smukt konstrueret. Læseren kan ikke andet end lade sig rive med af den spændende handling, og slutningen og sammenhængen er i den grad både overraskende og tankevækkende. Personbeskrivelserne har tillige psykologisk dybde, og især skildringen af Sikringen og forholdene der er rystende læsning.

Lægger man det hele sammen får man et særdeles overbevisende og meget anderledes bud på en moderne dansk krimi fuldt på højde med det bedste fra udlandet.

Originally published by Arne Larsen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Politikens Forlag
Faustnummer
51753860
ISBN
9788740008609
Antal sider
494

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer