Bog

Trolden på tredje og to andre eventyr

Af (
2022
)

Anmeldelse

Trolden på tredje og to andre eventyr

22 nov.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Tre humoristiske og lidt uhyggelige fortællinger, der bygger på gamle velkendte eventyr. Historierne er tilført eminente illustrationer i enkle farver af Kristian Eskild Jensen.

I det første eventyr ’Menneskeæderen’ er hovedpersonen en lille fattig pige, der bor med sin far i byen Birobidzhan, hvor der huserer et menneskeædende uhyre, som viser sig at være helt anderledes, end alle i byen troede, og som kun kan overvindes med kløgt, mod og kærlighed.

Eventyret ’Kufferten’ fortæller om den flyvende kuffert, der er ejet af en købmand. Når man sætter sig i kufferten og trykker på låsen, flyver man direkte til Tyrkiet. Købmanden dør, og efterlader sin butik til sin søn, der dog sælger butikken for at rejse ud i verden i den magiske kuffert. Men han savner sit tidligere liv. Heldigvis møder han en grønthandler, som ønsker at blive gift med landets prinsesse, og derfor gerne vil hjælpe købmandssønnen.

I ’Trolden på tredje’ bor en gammel gigtplaget far på fjerde sal. Han har ondt allevegne, også i rumpen! Han sørger alligevel for sine tre sønner, hvoraf de to ældste er dovne og egoistiske, mens den yngste er både sød og arbejdsom. Da faren dør, skal de tre brødre klare sig selv, og de to ældste beslutter at slå den rige trold på tredje sal ihjel. Derfor bager de en lækker tærte og går ned og banker på døren. Dog går det ikke, som de to brødre har planlagt.

Tre forholdsvis korte og fine klassiske fortællinger med et drys af nutidig humor og lidt moderne moral over sig. Lillebroren i ’Trolden på tredje’ er tilgivende, og hans ældre brødre lærer lidt om god opførsel, mens sønnen i ’Kufferten’ slet ikke ønsker at være på eventyrernes traditionelle rejser, så kuffertens rolle er snart udspillet. I ’Menneskeæderen’ bliver den fattige pige for en gangs skyld ikke gift med nogen, og det fortælles til slut, og helt ude af eventyrkontekst, at der under pigen og farens hus, nu befinder sig et museum.

Martin Glaz Serup er en dygtig historiefortæller, og Kristian Eskild Jensen er en illustrator i verdensklasse, som kan tegne alle følelser og fornemmelser frem med og uden farver. 

Bogdetaljer

Forlag
Gads børnebøger
Faustnummer
134791004
ISBN
9788762741652
Antal sider
39

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser