Bog

Synderen

Af (
2016
)

Anmeldelse

Synderen af Tess Gerritsen

29 nov.16

Endnu en spændende  krimi i serien om Rizzoli og Isles, som dog ikke helt når forgængernes højder.

Jeg kan ikke helt sætte en finger på, hvad det er der mangler i dette bind, men måske er det Jane Rizzoli, der ikke fremstår helt så tydelig, som hun plejer. Mordene er voldsomme og modbydelige som vanligt, og jagten på morderen skrider langsomt frem. Jane Rizzoli har elelrs nok at se til med opklaringen af flere bestialske mord, hvor sammenhængen ikke er helt klar. Hun kæmper samtidig med private problemer, og det er disse problemer, der gør hende mere svag. Også Maura Isles har ting i privatlivet, der påvirker hendes arbejde, så de stærke kvinder er ikke helt så stærke, som de plejer at være.

En ung nonne er brutalt myrdet og en ældre voldsomt mishandlet i kapellet i det ellers så lukkede kloster Graystones Abbey. Spørgsmålet er, hvem der har grund til at myrde nonner og hvordan pågældende er kommet ind på klostret. Med hjælp fra en lille pige, der render alene rundt overalt i klostret, mens hendes mor arbejder for nonnerne, finder Rizzoli efterhånden frem til en mulig grund, selvom hun i starten har svært ved at tro på den. Maura Isles, retsmedicineren der hjælper til med opklaringen, bliver efterhånden involveret på en mere personlig måde, end hun nogensinde havde regnet med og hun står overfor at skulle træffe en beslutning, som vil påvirke resten af hendes liv. Jane Rizzoli har også altafgørende beslutninger at træffe i privatlivet, så vi kommer ind under huden på de to kvinder og ser en mere følsom side af dem begge.

Jeg tror bøgerne er oversat i forkert rækkefølge, i al fald ser det ud til, at 'Synderen' er nummer tre og ikke nummer fire i serien. Det gør ikke historien ringere, og selvom den ikke helt lever op til de andre tre, er det en fremragende krimi i den mere brutale ende. Det er dog lidt irriterende i forhold til kvindernes privatliv, hvis man som jeg har læst fjerde del før tredje del, fordi den er oversat først. Hvis man ser bort fra det, er det en velskrevet, lettilgængelig og meget spændende krimi, som kan anbefales til krimielskere i alle aldre. Plottet er rigtig godt skruet sammen og koblingen mellem det nære og det fjerne fungerer rigtig godt. Jeg kan anbefale hele serien, hvis man er til de mere brutale og voldsomme krimier som f. eks. Karin Slaughter serie om Sara Lindon og Will Trent, som jeg også synes er helt forrygende gode.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Anne Mette Poulsen
Faustnummer
52721059
ISBN
9788776776367
Antal sider
400

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer