Bog

Iskold

Af (
2019
)

Anmeldelse

Iskold af Tess Gerritsen

15 okt.19

Fremragende krimi om retsmedicineren Maura Isles og kriminalassistent Jane Rizzoli er måske seriens bedste endnu.

'Iskold' er en virkelig uhyggelig og voldsom krimi, hvor Maura Isles pludselig befinder sig midt i det værste mareridt, hun nogensinde har oplevet. Hun tager med en gammel studiekammerat, dennes trettenårige datter og et vennepar på det, der skulle have været et dejligt ophold i en skihytte i det kolde og snedækkede Wyoming. Desværre kører de forkert og ender i grøften langt uden for civilisationen.

Heldigvis finder de en gruppe forladte huse, hvor de søger tilflugt for kulden og sneen. Det viser sig dog ikke at være den bedste beslutning, da der er noget der ikke stemmer. Hvor er beboerne henne og hvordan kommer de ned til civilisationen igen?

’Iskold’ byder på et dejligt gensyn med de kendte hovedpersoner, som er i top fem af mine yndlingskarakterer indenfor krimigenren. Vi lærer Maura Isles at kende på en helt anden måde, her hvor hun befinder sig i en fuldstændig ukendt situation og jeg holder endnu mere af hende nu. Hun er fantastisk sej og stærk, når det virkelig gælder, og hun formår at bevare overblikket i selv de sværeste situationer. Også Jane Rizzoli træder for alvor i karakter og gennemskuer situationens alvor i tide. De to pragtfulde damer er røget et par pladser op ad ranglisten.

Ud over at have to stærke kvinder som hovedpersoner, formår forfatteren også at holde en virkelig god balance mellem deres privatliv og deres arbejdsliv. Vi kender deres familier og venner og følger dem i periferien, men det bliver aldrig for meget og tager aldrig over i forhold til selve krimidelen.

Skrivestilen er som sædvanligt stram og målrettet, og den passer perfekt til den barske handling. Bogene er alt for hurtig læst, men heldigvis plejer der ikke gå så længe imellem, at der kommer en ny i serien.

Jeg vil på det varmeste anbefale serien til de krimilæsere, der kan klare mosten, for de ligger bestemt i den barske ende af genren. Og som (næsten) altid, vil jeg anbefale, at bøgerne læses i kronologisk rækkefølge, hvilket i dette tilfælde ikke betyder, i den rækkefølge de er oversat.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Anne Mette Poulsen
Faustnummer
47078091
ISBN
9788742602416
Antal sider
342

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer