Bog

En plus en

Af (
2014
)

Anmeldelse

En plus en af Jojo Moyes

15 okt.14

Jojo Moyes seneste feel good-roman om livets op- og nedture får de varmeste anbefalinger.

Jess, enlig mor til to, har svært ved at få enderne til at mødes. Forretningsmanden Ed, som Jess gør rent for, er netop blevet anklaget for indersiderhandel og er suspenderet fra sit arbejde.

Ved et tilfælde er Ed ude at køre en aften og kommer forbi Jess, der har snuppet sin mands gamle limousine og er blevet stoppet af politiet på grund af sin mangelfulde bilkørsel. Hun tog bilen for at køre sin datter til en matematikkonkurrence i Skotland - datterens eneste mulighed for at vinde et legat, der kan betale for hendes ophold på en skole for særligt matematisk begavede børn. Ed får medlidenhed med dem, og inden han ved af det, har han tilbudt at køre hele familien - inklusiv en pruttende hund - til Skotland. Det bliver en tur fuld af overraskelser og mange pudsige oplevelser.

En plus en er en dejlig bog. Jeg slugte den på tre dage, trak på smilebåndet adskillige gange og fældede et par tårer undervejs. At livet er alt andet end retfærdigt, understreges i denne bog, men der er lysglimt ind imellem livets rutsjeture, og det gælder om at holde fast i disse lysglimt.

Jojo Moyes kan både fortælle en god historie og skrive med medfølelse. Hendes personskildringer er lige i øjet, hvilket gør historien troværdig og rammer sin læser i hjertekulen. Som læser er man godt underholdt af den romantiske historie med Ed og Jess, datteren Tanzie med sin matematiske begavelse, papsønnen Nicky, der kæmper en kamp mod nabolagets bøller og hunden Norman, der bliver kørt ned af en bil og må kæmpe for livet. Historien er egentlig temmelig enkel. Alligevel havde jeg svært ved at slippe bogen og ville ønske, den havde været meget længere, eller at der kom en toer!

En plus en er femte bog fra den engelske prisbelønnede Jojo Moyes, og hun bliver bare bedre og bedre. Denne vil nok finde de fleste af sine læsere blandt kvinder, til gengæld kan den læses af alle aldre. Den får mine varmeste anbefalinger.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Oversætter
Marianne Linneberg Rasmussen
Faustnummer
51339886
Graphic
Lonnie Hamborg/Imperiet
ISBN
9788763835701
Antal sider
380

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer