Bog

Brudeskibet

Af (
2006
)

Anmeldelse

Brudeskibet af Jojo Moyes

29 sep.06

Varm og gribende historie om de unge australske kvinder, der krydsede oceanerne for at blive forenet med de engelske soldater, de havde giftet sig med under 2. Verdenskrig.

Året er 1946, og 2. verdenskrig er netop afsluttet. 650 australske krigsbrude går ombord på hangarskibet HMS Victoria for at sejle fra Sydney, Australien, til England. De skal tilbringe 6 uger til havs, stuvet sammen i små kahytter. Nogle er højgravide og på vej mod en uvis fremtid.

Vi følger fire vidt forskellige kvinder på nært hold. Den snobbede Avice, der kommer fra en rig familie og som tror, hun skal på en luksustur med cruiseskibet Queen Mary. Højgravide Margaret, der smugler sin hund med ombord. Den dristige teenagepige Jean og sygeplejersken Frances, hvis brogede fortid indhenter hende undervejs. Flere af kvinderne kender ikke deres ægtemænd særlig godt, og den uvisse fremtid bringer spændinger op til overfladen. Venskaber knyttes og brydes igen, intriger opstår.

Det er den engelske forfatterinde Jojo Moyes debutroman, og det gør hun rigtig godt. Historien om krigsbrudene er taget fra det virkelige liv, men personerne og handlingen er frit opfundet.

Det lyder meget romantisk med alle disse forelskede kvinder, som sætter liv og lemmer på spil for at genforenes med deres udkårne. I realiteten må det have været en svær og vanskelig beslutning, fuldstændig at opgive liv og familie og rejse til et nyt land for at starte et ægteskab med en - for nogen -næsten fremmed mand.

Jojo Moyes får alle disse ting op til overfladen, og som læser lever man sig ind i disse kvinders skæbne. De griber én og slipper ikke taget. Jeg havde i hvert fald svært ved at slippe bogen. Jeg kunne rigtig godt lide den varme og medfølelse, der hviler i fortællingen og som gør, at man simpelthen må vide, hvad der sker.

For nogle ender det lykkeligt, for andre knap så heldigt - for læseren er det en rigtig god læseoplevelse.

 

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Faustnummer
26138639
ISBN
9788777147623
Antal sider
380

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer