Bog

Skæbnens søn

Af (
2006
)

Anmeldelse

Skæbnens søn af Valerio Massimo Manfredi

20 nov.06

Fascinerende historisk roman om Alexander den Stores barndom og ungdom. Der tegnes et billede af krigerkongen som både empatisk og kærlig, men også ilter og nådesløs.

"Alexander så fast på hende. "Jeg må gå min skæbne i møde, og min bane er allerede begyndt. Så meget ved jeg med sikkerhed. Hvad jeg ikke ved, er hvor skæbnen fører mig hen, og hvor den ender, mor". "Det ved ingen, min søn", sagde dronningen med en skælven i stemmen. "Skæbnen er en gud hvis ansigt er dækket af et sort slør.""

Den fascinerende roman om Alexander den Stores barndom og ungdom tager sin begyndelse, den nat hans mor bliver gravid. Hun drømmer, at hun bliver befrugtet af en slange, hvilket af præsterne tolkes som et tegn på, at hendes barn vil komme til at tilhøre både menneskeslægten og gudeslægten. Alexander bliver da også beskrevet som guddommelig smuk og er både stærk, modig og begavet.

Forfatteren tillægger ham også egenskaber som tålmodighed, følsomhed og medmenneskelighed. Det sidste illustreres ved, at Alexander føler medlidenhed med slaverne i en mine og tager en ung pige med hjem for at give hende et bedre liv.

Igennem bogen følger man Alexanders forhold til læreren Aristoteles, de trofaste venner og de romantiske erfaringer han gør sig. Det er dog især beskrivelsen af hans forhold til faderen med det iltre temperament, der efterlader én med tilbageholdt åndedræt.

Hen imod bogens slutning krones Alexander, efter sin fars død, til konge, og bogen slutter med en højspændt forventning, da han sejler til perserrigets kyst for at gå i krig. Der er dermed lagt op til en spændende fortsættelse i "Ammons Spådom" og "Ved Verdens Ende" som udkommer i 2007.

Bogen er skrevet i et flydende sprog og er inddelt i korte kapitler, der gør den overskuelig og nem at læse. Den indeholder desuden et kort, så det er muligt at følge med i Alexanders og faderens landvindinger.

Bogens forfatter, Valerio Massimo Manfredi, er professor i klassisk arkæologi og har skrevet adskillige historiske romaner, som er blevet udgivet internationalt. "Alexander – Skæbnes søn" udgives i 38 lande.

Oversat af Lorens Juul Madsen. Borgens forlag, 2006. 367 sider.

Bogdetaljer

Secondary title
Alexander
Forlag
Valby : Borgen
Oversætter
Lorens Juul Madsen
Faustnummer
26477247
ISBN
9788721028404
Antal sider
296

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer