Bog

Marie-Antoinette

Af (
2006
)

Anmeldelse

Marie-Antoinette af Sena Jeter Naslund

18 dec.06
Skribent

Marie-Antoinette er fortællingen om den unge østrigske prinsesse Maria Antonia og hendes vej til den franske trone – og guillotinen. Spændende nyt billede af den franske dronning.

Som 14-årig bliver Marie-Antoinette giftet bort til den 15-årige franske dauphin Louis Auguste. Fra den dag hun ser hans maleri er hun forelsket i ham og hendes største drøm er at blive elsket af ham, moder til hans børn og den bedste dronning Frankrig nogensinde har haft.

Og hendes liv begynder godt i Frankrig. For selv om folket hader den gamle konge så elsker de Marie-Antoinette og hendes ægtemand. Det eneste skår i hendes lykke er manglen på et fuldbyrdet ægteskab og de deraf følgende børn.

Da den gamle konge dør, og Marie-Antoinette og hendes ægtemand overtager tronen, er de første år fyldt med lykke og endelig kommer børnene. Fra 1784 tilspidses den økonomiske situationen i Frankrig og Marie-Antoinette får skylden for alle landets problemer – hun er jo udlænding og forlystelsessyg. For det unge par er det begyndelsen på deres vej til guillotinen.

Gennem denne roman opnår man en større forståelse for hvem kvinden Marie-Antoinette var. Hun beskrives som oftest som en overfladisk og pyntesyg kvinde, der er ligeglad med folkets mangel på mad, bare hun kan have sine forlystelser. Der vises i denne roman et andet billede af den franske dronning og man får et større indtryk af hvem hun var og hvordan hendes holdninger til situationen var.

Romanen er fortalt i et dejligt flydende og levende sprog, der gør det lettere at forstå – og på sin vis elske denne - gennem historien - hadede kvinde.

Romanen er fiktion, men den er skrevet på baggrund af eksisterende forskning samt den brevveksling hun førte med sin moder, Kejserinden af Østrig.   

Oversat af Lene Schiøtt. Møntergården, 2006. 516 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Møntergården
Oversætter
Lene Schiøtt
Faustnummer
26526493
ISBN
9788779012110
Antal sider
516

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer