Bog

Secretum

Af (
2010
)

Anmeldelse

Secretum af Rita Monaldi og Francesco Sorti

15 nov.10

Selvstændig fortsættelse til 'Imprematur', og igen serveres en farvestrålende omgang historiske mysterier iblandet kunst, arkitektur og storpolitik.

Romanen foregår igen i Rom - 17 år efter begivenhederne i det forrige bind, og endnu en gang er den karismatiske og skarpsindige forhenværende kastratsanger og nuværende spion for Ludvig den Fjortende Atto Melani hovedpersonen.

Handlingen er centreret omkring Villa Spada, kardinal Spadas pragtfulde sommerbolig, hvortil den magtfulde gejstlige har inviteret en lang række europæiske standspersoner. Anledningen er øjensynligt kardinalens nevøs bryllup, men dagsorden er i virkeligheden en helt anden.
Paven ligger alvorligt syg i Vatikanet, og den spanske konge, som ikke har nogen arving, er døende.

Kongen har bedt den gamle pave om råd, og imens er gribbene ved at samles. Både den østrigske kejser og Ludvig den Fjortende er ude efter den spanske trone, og ivrig efter at tjene sin herre og påvirke Vatikanets afgørelse sætter Atto en gigantisk sammensværgelse i værk, som fører ham ind i en verden af hemmelige sprog og koder, religiøse sekter, kongelige konspirationer og et Europa i krig.

Den dværg, som Atto mødte for 17 år siden, bliver hans ufrivillige partner og hjælper i de mange intriger. Han er i mellemtiden er blevet gift med skøgen Cloridia og arbejder nu i villaens gartneri,

Som sin forgænger er det en fremragende historisk roman, og de to forfattere, som har en udført en omfattende research for at kunne skrive bøgerne, følger direkte i fodsporene af klassiske forfattere som Dumas og moderne som Umberto Eco.

Udover en indviklet, snørklet og spændende handling får læseren gennem bogen en omfattende beskrivelse af datidens historie, politik, kunst, musik, arkitektur, og de mange spændende historiske personligheder.

Sproget er detaljerigt, litterært og nærmest svulstigt, måske lidt for meget af det gode indimellem, men holder man ud, får man et omhyggeligt udtænkt plot, som nok skal appellere til den kræsne og krævende læser.

Glædeligt nok venter der endnu et bind mere i serien, 'Veritas'

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Ole Jorn
Faustnummer
28455135
Graphic
Thomas Szøke
ISBN
9788711423738
Antal sider
765

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer