Bog

I gode hænder

Af (
2018
)

Anmeldelse

I gode hænder af Christian Mørk

11 jun.18
AfJens Rasmussen
Skribent

Astmaramt teenager møder ældre healer med mørk fortid og tingene løber løbsk. Et fint tidsbillede af Danmark i 80'erne og en spændingsroman, som tydeligt viser, at krige aldrig slutter.

Christian Mørk har skrevet en stemningsfuld psykologisk spændingsroman om mødet mellem en usikker teenagedreng og en ældre kvinde med skeletter i skabet.

Den astmaramte Gustav står til at blive student i sommeren 1984, men der er skår i glæden. Han spinkle fysik gør ham til et oplagt mobbeoffer for de andre på fodboldholdet, og hans kondition er i bund. Gustavs flotte politikermor sætter ham i forbindelse med healeren Agnes, som bor i en indelukket lejlighed på Gl. Kongevej. Skeptisk tager Gustav af sted, men det viser sig at den 69- årige Agnes alligevel kan noget med sine hænder.

Allerede efter første behandling kan han trække mere luft i lungerne. Men et gammelt billede på væggen vækker Gustavs nysgerrighed, og Agnes fortæller ham om sin tid som sygeplejerske i Hamburg. Men der er noget der ikke stemmer ved hendes forklaring, og Gustav begynder at grave i sagen. Han finder dog ud af, at det ikke er ufarligt at rode i gamle hemmeligheder.

Agnes fremstår nærmest dæmonisk. Man ved ikke hvad hun er i stand til, eller hvad hun kan finde på. Hendes indflydelse på Gustav er ikke kun helbredsmæssig, også psykologisk ændrer hun ham fra at være underkuet til at blive en voldsparat ung mand. På den måde leger de begge med ilden, og det psykologiske spil mellem dem er fascinerende.

Vi præsenteres for Agnes i en forrygende indledning i 1968, hvorefter vi springer frem til midt i firserne, mens tiden har stået stille i Agnes lejlighed. Med erindringsglimt tilbage til besættelsestiden mærker man historiens vingesus i det københavnske nærmiljø. Christian Mørks historie tager udgangspunkt i egne oplevelser, da han selv gik til behandling for sin astma. År senere gik det op for ham, at hans behandler begik krigsforbrydelser under besættelsen.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
54081308
ISBN
9788702260328
Antal sider
218

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser