Bog

I magtens skygge

Af (
2016
)

Anmeldelse

I magtens skygge af Viveca Sten

30 mar.16

Letløbende skærgårdskrimi om en mands jagt på rigdom og magt, der får fatale følger. Bogen bidrager ikke med noget nyt til genren, men spændingen holder lige til sidste side.

I Viveca Stens syvende bog med makkerparret Thomas Andreasson og Nora Linda flytter rigmanden Carsten Jonsson med sin hustru og deres to børn ind i en nybygget pragtvilla på øen Sandhamn i den svenske skærgård. Byggeriet har allerede, inden familien flytter ind, skabt problemer med naboerne, fordi flere mener, at byggeriet overskrider adskillige uskrevne regler i det lille samfund. Snart begynder der at ske ubehagelige ting omkring Carsten og hans familie, og da en person omkommer ved en påsat brand i gæstehuset, kommer politiet ind i sagen.

Carsten Johnsson er venturekapitalist – en person der skyder risikovillig kaptital ind i virksomheder med store gevinster for øje. For Carsten drejer det sig om risikable investeringer i Rusland. Carsten, der er født i Sverige, bor i London sammen med sin engelske hustru Cecilie og deres to børn. Cecilies kommer fra en velhavende familie og har på trods af forældrenes skepsis giftet sig med Carsten, og hendes far har for hendes skyld skudt betydelige summer ind i Carstens projekter. Alt går skævt fra første dag på Sandhamn, og Cecilie og børnene samt deres svenske barnepige lider mere og mere under Carstens skiftende luner og voldsomme temperament.

Natten efter Carsten har holdt indflytningsfest, brænder deres gæstehus ned. Det står med det samme klart, at der er tale om en påsat brand, og at en person inde i huset er omkommet. Det bliver politimanden Thomas Andreasson, der sammen med sit team leder efterforskningen. På sidelinjen har han som altid sin fortrolige veninde Nora Linde. Der rejser sig hurtigt mange spørgsmål: Hvem er den omkomne? Hvem antændte branden? Hvem er Carsten Jonsson egentlig? Hvorfor valgte han at bygge på lige netop Sandhamn? Og naboen Agaton, der har klaget over byggeriet og truet Carsten, vil han mon være i stand til at begå mordbrand? Det bliver naturligvis Nora, der leder efterforskningen på rette spor, da hun konkluderer, at der må være tale om hævn. 

Det er nærmest blevet en slags grundlov for krimien, at den skal handle om hævn og retfærdighed, og hvis krimien så oven i købet er svensk, skal den repræsentere en vis portion politisk korrekthed.  ’I magtens skygge’ er ingen undtagelse. Carstens stræben efter magt og rigdom skal findes tilbage i barndommen, men historien er alligevel ikke helt så enkel, som man først tror.  Selv om man undervejs mener, at man har regnet det hele ud før Nora og Thomas, har historien om alligevel er noget overraskende slutning. Det er klart en fordel at have læst de andre bøger i serien for at forstå makkerparret Nora og Thomas’ fælles historie og fine venskab, også selv om forhistorien træder meget i baggrunden i forhold til tidligere bind. For en af hovedpersonerne slutter bogen med en rigtig cliffhanger, så vi kan roligt glæde os til mere om Thomas og Nora.

Oprindeligt skrevet af Anne Klara Bæhr, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med Thomas Andreasson, nr. 7
Forlag
People's Press
Oversætter
Karsten Nielsen
Faustnummer
51944771
ISBN
9788771591620
Antal sider
401

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer