Bog

I dårligt selskab

Af (
2019
)

Anmeldelse

I dårligt selskab af Viveca Sten

24 apr.19

Endnu en medrivende krimi og et længe ventet gensyn med Thomas Andreasson og Nora Linde i en barsk historie om hustruvold og organiseret kriminalitet.

Hustruvold af værste skuffe og eftervirkninger fra krigens rædsler går hånd i hånd i denne historie om en bosnisk mand, der lever af lyssky affærer og mishandler sin svenske kone både fysisk og psykisk. Han er rig og beleven udadtil, men indeni er der noget galt, noget der har rødder tilbage til krigen i Bosnien, og det præger ham voldsomt.

Da Mina, en helt almindelig ung svensk kvinde, falder for den karismatiske Andreis, aner hun ikke, hvad hun går ind til. Hendes forældre aner uråd, men deres advarsler falder til jorden i en verden af rigdom og luksus. Først da Mina ender på hospitalet efter endnu en gang tæsk, begynder der at ske noget. Det viser sig nemlig, at Andreis er hovedmistænkt i en stor narkosag, som Nora er anklager på, og hun involverer sig derfor i mishandlingen af Mina. I første omgang fordi hun kan bruge det i sagen mod Andreis, men hun bliver hurtigt følelsesmæssigt involveret. Det bliver farligt for rigtig mange at sætte sig op mod Andreis Kovac, der ikke står tilbage for noget, og det bliver sværere og sværere for politiet og Nora at beskytte Mina og hendes lille søn.

En virkelig godt fortalt historie om aktuelle og vigtige emner. Plottet fungerer rigtig godt, selvom det ikke er en af de krimier, hvor man ikke ved hvem der gjorde det. Historien er meget realistisk, og det er faktisk det mest uhyggelige ved det hele.

De to hovedpersoner Nora og Thomas er nogle af mine favoritter i krimiserier. Det er sjældent, at det er et vennepar, og ikke enten kolleger eller kærester, der har hovedrollerne, og det fungerer helt perfekt. De to hovedpersoner bærer historierne godt, og vægtningen mellem den sag, det drejer sig om, og deres liv er altid meget fint afpasset, så det private aldrig tager overhånd. Sproget er også lidt flottere end i så mange andre krimiserier og når man læser mange af dem, er det rigtig dejligt.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Oversætter
Karsten Nielsen
Faustnummer
46299604
ISBN
9788772006956
Antal sider
503

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer