Bog

Stille nu

Af (
2009
)

Anmeldelse

Stille nu af Viveca Sten

23 mar.09

Den idylliske stockholmske skærgård er rammen for ny spændende og velskrevet svensk krimi – og der er flere på vej i serien

Kan du lide at læse Camilla Läckberg, Mari Jungstedt eller Anna Jansson, så tror jeg også du vil kunne lide Viveca Sten.

Det er sommer, solen skinner, det er varmt, og det er ferietid, så livet på Sandhamn i Stockholms skærgård er som det skal være. Thomas Andreasson er næsten på vej til at holde fire ugers sommerferie fra sit job som kriminalassistent ved Nackapolitiets kriminalafdeling i Stockholm, da man finder en død mand ved kysten på Sandhamn. Liget er i en slem forfatning, da det har ligget længe i vandet, men der er ikke noget, der tyder på en forbrydelse.

En uges tid senere finder man endnu et lig på Sandhamn, denne gang er det en kvinde, som tydeligvis er blevet myrdet, og det viser sig, at de to døde personer er fætter og kusine, så måske er der alligevel ikke tale om et uheld? Da der dukker et tredje lig op, breder panikken sig på den lille ø. Er der en massemorder på spil?

Som sædvanlig - havde jeg nær sagt - blandes selve kriminalhistorien med hovedpersonernes privatliv. Thomas Andreasson er fraskilt, omkring de 40. Hans ægteskab holdt ikke, da deres lille datter døde, og han flygter fra hverdagen ved at kaste sig over arbejdet. På Sandhamn får han hjælp til opklaringsarbejdet af juristen Nora Linda, som Thomas har kendt siden han var barn, og han er gudfar til hendes yngste søn.  Nora Linde bor på Sandhamn om sommeren, og hun forsøger at få karriere og rollen som hustru og mor til at gå op i en højere enhed. Hun bliver en meget vigtig brik i opklaringsarbejdet, mere end hun bryder sig om.

Viveca Sten har selv tilbragt sine sommerferier på  Sandhamn, og hun har stort kendskab til livet og stemningen på den lille skærgårdsø. Måske bibringer hun ikke krimigenren så meget nyt, men jeg synes hendes historie fungerer, den er reelt spændende og hendes hovedpersoner er meget sympatiske. Dem vil jeg gerne lære at kende nærmere.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Oversætter
Ellen Boen
Faustnummer
27641067
Graphic
Anne Kragelund
ISBN
9788763810067
Antal sider
387

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer