Bog

Følg dit hjerte

Af (
1995
)

Anmeldelse

Følg dit hjerte af Susanna Tamaro

04 apr.05

”Følg dit hjerte” er en historie der går lige ind, og titlen siger også lige det. den handler om, nemlig at tale og handle med sit hjerte.
Det er en roman om bedstemor Olga, der fortæller sit barnebarn om sit eget liv, om deres fælles liv og især om, hvor vigtigt det er at bruge sit hjerte og at forstå hjertets sprog.

Anbefalet af bibliotekar Maike Albertsen Zwoch, Bov Bibliotek

Lån bogen på Bibliotek.dkBedstemor Olga skriver dagbog til sit barnebarn, der er rejst til Amerika for et år. Barnebarnet ved ikke, at hun har haft en hjerneblødning og måske ikke lever så længe mere. Olga havde overvejet at skrive til hende om sin indlæggelse på sygehuset, men opgiver, fordi pigen ikke skal føle sig forpligtet til at komme hjem af den grund.

I stedet for begynder Olga at skrive dagbog - dagbog om sit eget liv og livet med barnebarnet. Olga beskriver også sit meget anspændte forhold til datteren Ilaria, som dømte hende meget hårdt uden egentlig at kende til hendes bevæggrunde. Ilaria døde meget ung - hun blev dræbt ved en bilulykke, og siden da har barnebarnet levet hos mormoren. De to er meget tæt knyttet til hinanden og også til naturen og dyrene omkring dem.

Vi får nu i dagbogsform Olgas liv rullet op. Hun gør op med hemmeligheder, drømme og følelser – både hendes egne, men også de ønsker og håb hun har for sit barnebarn. Den unge kvinde, som hun elsker så meget, står jo først i begyndelsen af sit liv. Olga beskriver sin kamp både i glæde, da barnebarnet var mindre, og i nød med barnebarnet som teenager - hvordan de efter at have haft et meget kærligt og fortroligt forhold til hinanden fjerner sig mere og mere fra hinanden. På et tidspunkt er der gået noget i stykker imellem dem - det ender jo så også med, at pigen drager til udlandet.

Olga blev gift med den noget ældre Augusto - det var ikke den store kærlighed, men han gav hende tryghed. Hendes livs kærlighed kom med Ernesto - også han er gift, og de ses kun i smug og bøjer sig for konventionerne.
Denne dagbog er nu den sidste gave til barnebarnet.

Det er en ualmindelig rørende historie der virkelig går lige i hjertet.

Jeg synes beskrivelsen er dejligt ærlig og viser, hvor lidt glæde der i virkeligheden har været i Olgas liv. Tamaro skriver i et enkelt og flydende sprog, og jeg blev fanget af hendes univers – hun fortæller en historie, der kunne foregå hvor som helst på jorden.

Jeg har selv en teenager tæt på, så jeg kunne fint leve mig ind i flere af de episoder, der bliver beskrevet i romanen – romanen og forfatteren er bestemt et bekendtskab værd.

Susanna Tamaro er født i 1957 i Trieste i Italien og har foruden et par romaner skrevet børnebøger, hvoraf flere er oversat til dansk. I sit hjemland er ”Følg dit hjerte” solgt i mere end 3 mill. eksemplarer, og bogen er udkommet i 42 forskellige lande.

Oversat fra italiensk af Jytte Lollesgaard efter 'Cuore di ciccia'. Lindhardt og Ringhof, 1995. 152 sider


Læs mere på Susanne Tamaros egen hjemmeside

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
20920491
ISBN
9788759505144
Antal sider
152

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer