Bog

Kryb

Af (
2022
)

Anmeldelse

Kryb

10 okt.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Endnu en velskrevet krimi i serien om drabsefterforsker Rebekka Holm med et neglebidende og særdeles overraskende plot om magt og misbrug.

I Niende og selvstændige bind i serien om drabsefterforskeren Rebekka Holm undersøger hun et dødsfald af den unge, stille Frida, der var på besøg hos sin barndomsveninde Gro på Ungdomsøen, men som findes død på bunden af en dyb skakt. Hendes krop har mange indikationer på selvskadende adfærd, og derfor tror alle, at Frida har begået selvmord.

Ungdomsøen har dannet rammen om en fest for ungdomsafdelingen fra det politiske parti Værdipartiet, og om natten var Frida, sammen med Gro og de andre unge nede for at bade, men da faklerne blev tændt på stranden, blev Frida pludseligt bange og løb nærmest op af vandet. Hun forsvandt i mørket, og findes senere af Gro i bunden af skakten.

Rebekka har det svært. Hendes svenske kæreste vil ikke se hende mere, og hun drikker mere og mere rødvin, men det gode er, at hun er kommet i kontakt med sin niece, Sara, som hun ikke har haft et forhold til før. Til at opklare sagen om Frida, får Rebekka hjælp af en dygtig retsmediciner, og snart er hun på sporet af en sadistisk mand, der kalder sig Diabolus.

Julie Hastrups serie bliver bedre og bedre, og ’Kryb’ fortæller historien om magt og misbrug. Forfatteren er meget dygtig til at skildre både miljø og karakterer, hvilket også betyder, at hendes personer føles levende og virkelige. Ydermere eksisterer Ungdomsøen på den kunstige ø Middelgrundsfortet i Øresund mellem København og Malmø, og den har mere end 2,5 km underjordiske gange og tunneller. Når man ser billeder fra øen, kan man nemt forstille sig bogen udspille sig netop der. 

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
62600772
ISBN
9788740069303
Antal sider
441

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser