Bog

En fryd for øjet

Af (
1999
)

Anmeldelse

En fryd for øjet af Ruth Rendell

06 jan.00

Den unge kvinde Francine havde som lille pige den frygtelige oplevelse at overvære at hendes mor blev myrdet. I lang tid kan og vil hun ikke tale, men en psykolog hjælper hende og faderen, så de igen kan leve en normal tilværelse.

Faderen og psykologen forelsker sig i hinanden - de gifter sig og hun flytter ind og så begynder Francines mareridt. Julia, som psykologen hedder, har en sygelig beskyttertrang over for Francine, så mens Francines venner og veninder nyder deres ungdom holdes Francine mere eller mindre fanget i hjemmet.

Til skoleafslutningen træffer hun imidlertid Teddy, som hun forelsker sig i og her opstår hendes næste voldsomme problem for Teddy er en meget mærkelig ung mand, hvad Francine først for sent finder ud af. Den ene katastrofe afløser den anden - forhold som Francine er uvidende om. Hun aner efterhånden at der er fare forbundet med Teddy og beslutter sig for at bryde med ham.

Romanens slutning er voldsom. Det er hele bogen faktisk. Ruth Rendell har med denne bog endnu engang fundet vej ind til menneskers forkrøblede sind. Det er uhyggeligt og modbydeligt og samtidig meget, meget spændende.

Det eneste der undrer mig er at hun ikke har valgt at udgive romanen under pseudonymet Barbara Vine. Jeg synes tematisk den ligger tættere på disse bøger.

Forum, 1999 - 355 sider

Bogdetaljer

Forlag
Forum
Faustnummer
22630172
ISBN
9788755328044
Antal sider
355

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer