Bog

Det ender med tårer

Af (
2008
)

Anmeldelse

Det ender med tårer af Ruth Rendell

12 jan.09

Kommissær Wexford er atter på banen i en dyster og spændende krimi om mordet på en 18-årig pige.

Da den 18-årige Amber Marshalson en dag kører under en bro i sin sølvfarvede Honda, rammes bilen foran hende af en betonklods, der bliver smidt ud fra broen ovenover. Ulykken er så kraftig, at den ene passager i bilen foran hende bliver dræbt.

Kort tid efter bliver Amber Marshalson myrdet få meter fra sit hjem, hvor hun bor sammen med sin etårige søn hos sin far og stedmor. På liget finder politiet et stort pengebeløb, og de har svært ved at finde ud af, hvor det stammer fra. Politiet kobler hurtigt ulykken med betonklodsen sammen med mordet på Amber.

Ingen ser ud til at kunne forstå, hvad den unge pige var involveret i, og Wexford kaster sig ud i at kortlægge den unge piges sidste færden, for at finde af hvem der vil hende til livs.

"Det ender med tårer" er Ruth Rendells 20. krimi i serien med kommissær Wexford, som vi også kender fra tv. Forfatteren kan sit kram og forstår at skrue en spændende krimi sammen, hvor man som læser føler med og indlever sig i personerne. Ind mellem oplever man en moralsk løftet pegefinger, der ikke har så forfærdeligt meget tilovers for nymodens tendenser og de unges levevis i dag. At unge mennesker ser ud til at have et problem med at tage ansvar, er et spørgsmål der ofte vendes tilbage til i krimien, specielt med henblik på børn.

Ruth Rendell er sin egen, hun forsøger ikke at passe sine bøger til tidens trends, og det er en stor styrke, for det får personerne og handlingen til at fremstå som troværdige og interessante. Og det er rart med en kritisk forfatter, der ikke lægger skjul på sine holdninger og meninger.

Alt i alt en rigtig god krimi.

Bogdetaljer

Secondary title
En Wexford krimi
Forlag
Forum
Oversætter
Asta Smith-Hansen
Faustnummer
27541062
ISBN
9788711889732
Antal sider
364

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer