Profil
AfVibeke Johansen

Medlem i

15 år 6 måneder
Jeg er 52 år og ivrig krimilæser

Anmeldelser af Vibeke Johansen

Vejmordet

Kriminalroman - Fronterne i Kingsmarkham er trukket skarpt op på grund af et motorvejsbyggeri, og det bliver ikke nemmere for kommissær Wexford, da en ung kvinde findes myrdet, og…

Blå hav

Psykologisk spændingsroman om Janna Monsor der drømmer om ægteskabet, børnene og det gode liv, men havner i en modbydelig virkelighed der driver hende ud i det ekstreme.

Regnroman

Da forfatteren Leon og hans kone Martina finder deres drømmehus i udkanten af en østtysk mose synes alt idyl, men samtidig med at forfaldet breder sig i det fugtige hus, nedbryder…

Liebe

Krimi - Fanny Fiskes speciale i profilering af seriemordere kalder hende til Tyskland, hvor hele familier tappes for blod af en ukendt morder -  Og her forfølges hun ovenikøbet…

Nedtælling

Kriminalroman. Annika er kriminalreporter, chef og mor. Hun kæmper for at få sit liv til at hænge sammen, da sabotage af et olympiadestadion efterfulgt af mord gør hende urimeligt…

Indhold af Vibeke Johansen

 • Artikel

  Bogmessen 2003: Interview med Hanne Hedetoft

  Hanne Hedetoft i samtale med Jette Holst om ”Ellens elevator”
   
  Af Vibeke Johansen, Litteratursiden

  Hanne Hedetoft skrev sin første roman i første klasse og har således altid vidst, at hun ville være forfatter, for skrivelysten var stor. Hun kalder sig selv en glad nybegynder og fortæller, at det har været en stor udfordring at skrive romanen. ” Der er ikke andre end dig selv til at fuldføre projektet” siger hun, men understreger, at hun har fået stor støtte fra venner og familie.
  Læs mere
 • Artikel

  Krimier i fængsel

  Krimier i fængsel - Krimimessen 2007
  af Vibeke Johansen, Horsens Bibliotek

  For 6. gang afholdes der Krimimesse i Horsens – i år på det gamle Statsfængsel, der fungerede som fængsel til udgangen af 2006.
   
  I år bliver der fokus på den nordiske krimi, og der bliver mulighed for at møde forfattere fra Norge, Sverige, Island og selvfølgelig Danmark.
  Læs mere
 • Blog

  Washington Square

  Henry James vil  være kendt af de mange som forfatteren til "Portræt af en dame", men han har mange andre romaner på sin samvittighed :-).
  Netop udkommet er nemlig en lille perle, som ikke tidligere har været oversat, og det er der grund til at glæde sig over, at den nu er blevet.
  Washington Square handler Catherine, der er velhavende og sympatisk, men ikke særligt attraktiv. Catherines mor døde tidligt, så nu bior hun sammen med sin dominerende og begavede lægefar og en meget nævenyttig faster.

  Læs mere